Orchideák: Afrika Csillagai Budapesten

orchidea_03Az orchideákról általában Délkelet-Ázsia, vagy Dél-Amerika párás-forró őserdői jutnak eszünkbe. Afrika csak nagyon ritkán. Pedig itt is élnek orchideák szép számmal, és egyik szebb, mint a másik.

Afrika különlegességei a viaszszerű, fehér virágú Angraecumok, a kicsi, törékeny, illatos Aerangisek, a talajlakó Disák, és még számos szépség az orchideák családjából. A Magyar Orchidea Társaság tavaszi kiállításán Afrika orchideáit mutatja be a látogatóknak, természetesen rengeteg egyéb, más földrajzi területekről származó társaikkal egyetemben.  A témának különös aktualitást ad, hogy ez év őszén a dél-afrikai Johannesburg ad otthont az Orchidea Világkiállításnak és Kongresszusnak.

Az afrikai orchideák közül az egyikhez különös történet fűződik. Egy gyönyörű Angraecum fajról van szó, amely Közép-Afrikában és Madagaszkár szigetén őshonos. A helyiek ezt a fajt Afrika Csillagának nevezik, utalva a virág csillag alakjára és ezüstös fehér színére. A természettudós Darwin felfedezte, hogy ennek az Angraecum fajnak 20 centi hosszú a „sarkantyúja” ami a virágport rejti.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Legyen egy szép napja, látogasson el a tavaszi Orchidea- és Bromélia Kiállításra a budapesti Magyar Mezőgazdasági Múzeumba (Vajdahunyadvár), május 9. és 11. között! (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments