Vácra érkezik a Drogmentes Magyarországért Maraton

drogmentes maraton térképeÁprilis 19-én indult útjára a 42 napos kampánysorozat, a Drogmentes Magyarországért Maraton. A csapat 13. alkalommal futja körbe az országot, hogy a lehető legtöbb emberhez vigye el a drogmentesség üzenetét. Csütörtökön Vácra érkeznek.

A 2002-ben először megrendezett maraton mára Európa legnagyobb, sporttal egybekötött drogellenes mozgalmává nőtte ki magát, és olyan támogatókat tudhat maga mellett, mint Antal Timi, Oláh Gergő, Sipos Péter, az Irigy Hónaljmirigy frontembere, Katus Attila, aerobic világbajnok vagy Görbicz Anita, a világhírű kézilabdázó.

Rúzs kozmetika-szövegközi-530

A másfél hónap alatt a mozgalom számos települést és iskolát meglátogat. Többek között május 29-én csütörtökön érkeznek meg Vácra.  A csapat ezen a napon Aszódról indul és Galgamácsán, Acsán, Pencen keresztül futva érkezik meg városunkba. Ezen a napon több mint 54 kilométert tesznek meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Csalással szerezték meg az ingatlanokat, az ügyészség pert indított

Programjaikban olyan akciók szerepelnek, mint drogfelvilágosító előadások tartása, aláírások gyűjtése, felvilágosító füzetek terjesztése és Drogmentes Kapitányok avatása.

Csak tavaly több, mint 25 ezer gyermeket értek el közvetlenül az előadásaikkal és több mint 17 ezer gyermek lett Drogmentes Kapitány, azaz, akik megfogadták, hogy nem fognak drogokhoz nyúlni.  

A sportolók 42 nap és 2100 kilométer megtétele után, június 1-én érkeznek vissza Budapestre. (Váci Napló)

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments