Hét váci játszótér szépült meg önkéntes munkával

Ipress Center-Vác kézilabdacsapatPéntek délután hét váci játszóteret takarítottak ki helyi csoportok a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola és az Ipress Center által indított játszótér-örökbefogadási mozgalom első akciója keretében.

A kezdeményezéshez az Ipress Center-Vác felnőtt női kézilabdacsapat és az ifjúsági női bajnokcsapat, valamint a Dartmoor Nyelviskola is csatlakozott. Az örökbefogadó közösségek a következő egy évben még legalább három alkalommal teszik majd rendbe az általuk kiválasztott játszóteret.

A szervezők továbbra is várják azok jelentkezését, akik szívesen hozzájárulnának a váci közterületi játszóterek rendezettségéhez.  

A mozgalom keretében a Radnóti iskola a Deákvári fagyibár előtti, valamint a Fácán utcai játszóteret fogadta örökbe, az Ipress Center-Vác női kézilabdacsapat az Ady Endre sétányon található játszóteret, az egyesület ifjúsági női kézilabda bajnokcsapata pedig a József Attila sétányon lévő játszóteret választotta. A Dartmoor Nyelviskola a Damjanich téri játszótér rendezettségére ügyel, az Ipress Center pedig a Posta park játszóteret, és a Damjanich utca – Magyar utca sarkán lévő játszóteret takarítja rendszeresen a következő egy évben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

A kezdeményezés a Radnóti iskola saját, példamutató játszótér-takarító akciósorozata alapján indult, és kapcsolódik a tanintézmény Mozdulj rá! című programjához, amellyel az iskola megnyerte az Ipress Center tavalyi közösségépítő pályázatát. „Kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy tanulóink megismerkedjenek az önkéntesség fogalmával, valamint annak pozitív hatásaival. Önkéntes programjaink előtt mindig beszélgetünk a diákjainkkal az adott témáról, így a közösségi szolgálat hátterét is megismerhetik” – fejtette ki Laczi István, a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola igazgatója.

„A Veled Vagyunk társadalmi felelősségvállalási programunkkal többek között azt szeretnénk ösztönözni, hogy a jövő generációi már fiatalkorban átéljék a segítségnyújtás örömét, és idővel természetessé váljon számukra a másokra való odafigyelés és önzetlen támogatás. Így kézenfekvő volt, hogy mi is bekapcsolódunk a Radnótisok már működő játszótér-takarító programjába, s az iskolával közösen még többeket buzdítunk a részvételre” – mondta el Lakatos Viktor, az Ipress Center Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

A szervezők továbbra is várják olyan helyi közösségek – például iskolák, családok, szülői közösségek, baráti társaságok, egyéb csoportok – jelentkezését, akik szívesen tennének a váci közterületi játszóterek rendezettségéért. Az akcióhoz a jatszoter.orokbefogadas@ipresscenter.hu címen lehet csatlakozni a kiválasztott váci játszótér megnevezésével.

A második játszótér-takarításra a tervek szerint szeptemberben kerül sor, a játszótereken tábla jelzi majd az örökbe fogadó közösség nevét, valamint a résztvevők Veled Vagyunk karkötőt kapnak ajándékba.

A mozgalomról további, folyamatosan frissülő információk érhetők el az Ipress Center Veled Vagyunk program Facebook oldalán. (Váci Napló)

Néhány további örökbe fogadható váci játszótér:

DEÁKVÁR:
– Deákvári főtér
– Béke tér

LAJOS-TELEP:
– Jázmin tér
– Virág utca

FÖLDVÁRY LAKÓTELEP:
– Külső Rádi úti játszótér
– Nagymező u. 7-11. udvar
– Rácz P. utca

BELVÁROS:
– Cifrakert
– Erzsébet utca – Szent J. utca sarok

KISVÁC:
– Rákóczi tér
– Nagysándor József utca
– Kálvin tér

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments