Betonvédelem a zaj ellen: ez a legjobb megoldás?

zajvédőfal a vasútállomás mellett1Már jórészt állnak azok a magas betonfalak a váci vasútállomás mellett, amelyek arra hivatottak, hogy a vaspályákon való közlekedés zaját tompítsák, ezzel elviselhetőbbé téve a szomszédban lakók életét.

Az iho.hu munkatársa, Zöldi Péter a közelmúltban a helyszínen járt és úgy látja, eltúlzott méretű építményeket húztak fel zajvédelem címén – szerinte a fejlett országokban már rugalmasabban állnak ehhez a témához.


olvasd el3Vajon hogyan járul hozzá a váci vasútállomás környezetébe történő integrálásához a (kívülről nézve) két emelet magas betonfal, ami az állítólag „megvédett” épületek értékét egy csapásra megfelezte? Milyen zajvédelmi tanulmányokat folytattak le azok a tervezők, akik a diósjenői Bz káros zajhatásaitól eképpen próbálják megvédeni a negyven éve ott lakókat?

Legvégül pedig: az évtizedekben mérhető fejlesztési deficitben szenvedő (vasúti)közlekedési infrastruktúránknak ez a legnagyobb hiányossága? Nem szívesen hozom a lélegeztetőgépes példát, de hány állomáson lehetett volna a perontetőket kiépíteni abból a pénzből, amibe ezek a minden érintettnek csak bosszúságot okozó, teljesen félreértett környezet-, azaz bürokráciavédelmi létesítmények kerültek? – teszi fel a kérdést a szerző. (Váci Napló)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A cikk a zajvédelem hazai és váci helyzetéről a Váci Napló július 25-i pénteki számában olvasható.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments