Bővítette szügyi telephelyét a Zollner Kft

Zollner_SzügyTöbb mint háromszázmillió forintot fordított a váci székhelyű Zollner Elektronik Gyártó és Szolgáltató Kft. szügyi egységének bővítésére, a projekt összköltségének közel felét uniós forrásból finanszírozták – közölte a cég gazdasági igazgató-helyettese csütörtökön az MTI-vel.

Havan Viktor tájékoztatása szerint a 314 millió forintból egy 1600 négyzetméteres belső szinttel bővítették a főként lemezmegmunkálással foglakozó gyáregység egyik üzemcsarnokát, s két nagyteljesítményű liftet is telepítettek.

A beruházásnak köszönhetően 25 fővel nőtt a telephely létszáma. A Zollner vállalatcsoport tíz németországi, egy romániai és egy magyarországi gyár tulajdonosa. A cég Manfred Zollner alapító és családjának tulajdonában van. A főleg multinacionális cégek számára elektronikai termékeket gyártó vállalat 1993-ban telepedett meg Magyarországon, akkor 155 munkást foglalkoztatott, jelenleg közel 2400 embernek ad munkát az összesen 98 ezer négyzetméter gyártóterületen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Koronavírus: videóüzenetek és tanítások a híveknek

A váci gyárban közel 1900-an, míg az észak-magyarországi községben lévő telephelyen több mint 500-an dolgoznak. A szügyi telephely folyamatosan bővült: a korábbi egy gyártócsarnokkal szemben háromban folyik a munka.

A vállalatcsoport magyarországi érdekeltségének tavalyi éves forgalma több mint 72 milliárd forint volt, nyeresége meghaladta a 6 milliárd forintot – közölte Havan Viktor. (MTI)

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

hozzászólás