Fürödhetnénk, de Vácnál nincs szabadstrand

_DSC0002-530Nemrég friss hírként került fel a Váci Napló online oldalára, hogy Nagymaroson megnyitják a dunai szabadstrandot. Magunk is meglepődtünk, hogy a legnagyobb közösségi oldalon milyen nagy érdeklődést váltott ki az információ, hiszen több mint ezren osztották meg, ami becsült számítások szerint legalább ötvenezer Facebook-oldalon jelent meg.

Körülnéztünk, és nincs jó hírünk: Vácott a Dunában továbbra is tilos fürdeni. Pedig minőségét tekintve ugyanaz a víz folyik el itt is, ami néhány perccel korábban Nagymarosnál.

olvasd el3A tiltás indokolt is, úgy általában, hiszen csak július 7. és 9. között hatan fulladtak meg a Duna magyarországi szakaszán, többségükben a főváros területén fürdőzők. Nemrég Vácnál, a Szúnyog-sziget közelében történt hasonló baleset – erről a Váci Napló is beszámolt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elindult a tájépítészek váci programja

A váciak vagy fél évszázada még a Pokol-szigetre jártak strandolni. Volt ott minden: focipálya, csónakház, csárda, mozgóárus. Ma a hatalmas folyó dolgavégezetlenül rohan el városunk mellett. (Váci Napló)

Arról, hogy mit tehetünk mégis, ha megint ránk köszönt a kánikula, hová érdemes elmennünk, és milyen szabályokat kell betartanunk, a Váci Napló július 18-i pénteki számában olvashat terjedelmes riportot.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments