Harrach: a gyerekek számához is köthetik a nyugdíjat

Harrach PéterLegkorábban szeptemberben kaphat elvi támogatást a Népesedési Kerekasztal nyugdíjreformról szóló javaslatcsomagja – mondta a Magyar Nemzetnek a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője.

Harrach Péter – aki egyben városunk országgyűlési képviselője is – a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott: elvi akadálya nincs a megvalósításnak, de a javaslat bevezetése hosszas előkészítést igényel, beleértve a költségvetési lehetőségeket is.

A KDNP egyetért azzal, hogy a nyugdíj számításánál figyelembe vegyék a felnevelt gyermekek számát és azok iskolázottságát. Harrach Péter azt mondta: a nyugdíjrendszerben régóta jelen lévő igazságtalanságot számolná fel ez a fajta megközelítés. A Népesedési Kerekasztal olyan rendszerre tesz javaslatot, amely jutalmazza azokat, akik a közösség érdekében erőfeszítést tesznek, akik befizetéssel, illetve gondos gyermekneveléssel támogatják a rendszer fennmaradását. Ezt a befektetést jutalmazni kell – hangsúlyozta a frakcióvezető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

Hozzátette: azok is kapnak majd nyugdíjat, akik nem vállaltak gyermeket, de az ő nyugdíjukat azok gyerekei fogják kitermelni, akik nemcsak vállalták, de megfelelő nevelésben és képzésben részesítették őket. A technikai részletekről szólva Harrach Péter közölte: ezek kidolgozása nem az ő feladatuk, a frakció magát a koncepciót támogatja. Így az is részfeladat, hogy hány éves korig vállalt gyermekek után lehetne élni a magasabb nyugdíjjal. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments