Hegyvidéken gyakoroltak a váci tűzoltók

tűzoltók hegyi mnetésA gyakorlat célja a nehéz, extrém terepviszonyok között végrehajtott hegyvidéki mentés gyakorlása. A gyakorlat végrehajtásában nagy segítséget nyújtott a váci erdészet, és a Naszály Járási Mentőcsoport logisztikai egysége két terepjáróval és egy quaddal.

A gyakorlatot Ürmösi Károly tű. őrnagy parancsnok, Vinkó Kornél tű. őrnagy parancsnok-helyettes, a járási mentőcsoportot Viola Albert – aki a Funnycar Tréning Kft. tulajdonosa, mellékesen extrém körülmények közötti gépjárművezetést oktat-  vezette.

A feltételezés szerint egy ember lezuhant, megsérült a Naszály hegyen, a Násznép barlang közelében. Ellátni, menteni, megközelíteni nem tudják. A tűzoltóság két járművel, 7 fővel és a Naszály mentőcsoport 3 tagjával, eszközeivel érkezik a helyszínre. A területet Kosd településig tudják a gépjárműfecskendőkkel megközelíteni, onnan a járási mentőcsoport eszközeivel jutnak e helyszínre.

A sérültet a helyszínen ellátják, stabilizálják, gerinchordágyra fektetik, majd kötéltechnika segítségével mentik, és  adják át a mentőszolgálatnak. A közösen, végrehajtott gyakorlat során mind az állomány, mind a mentőcsoport tagjai gyakorolhatták az együttműködést, közös munkavégzést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Ürmösi Károly parancsnok az értékelés során megköszönte az együttműködők segítségét. Kiemelte a gyakorlatok fontosságát, hangsúlyozva, hogy az ütemezett gyakorlat-végrehajtás során, készség szinten sajátíthatták el a tűzoltók a szükséges ismereteket, fogásokat, az extrém körülmények között. A gyakorlat sikeres volt. (Váci Napló – képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments