Jön az új nemzetközi lottó, milliárdokat lehet nyerni

Lotto-EuroJackpot-530Folyamatosan tárgyal a Szerencsejáték Zrt egy nemzetközi játékhoz való csatlakozásról, ez a Eurojackpot lehet, amelynek elnöke már be is jelentette, hogy Magyarország a csehekkel és a szlovákokkal együtt októberben csatlakozhat a játékhoz – írja a Világgazdaság csütörtöki számában.

"Az EuroJackpot német üzemeltetője nemrég bejelentette, hogy 2014 októberétől három új országgal bővül a részt vevő országok köre, és Magyarország, a Cseh Köztársaság és Szlovákia csatlakozásával már 17 országban lehet majd szelvény vásárolni" – idézi a Világgazdaság a Forunaweb.hu honlapon olvasható információt.

A Szerencsejáték Zrt. a lapot arról tájékoztatta, hogy valóban zajlanak tárgyalások egy nemzetközi játékhoz való csatlakozásról, ennek kimenetele azonban számos tényező függvénye, így bővebb információt egyelőre nem tudnak adni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Mintegy kétmilliárd forint jogdíjat kaptak a magyar dalszerzők

Az Eurojackpot játékban 5 főszámot kell majd kiválasztani az 50-ből, valamint két plusz számot, amelyet 10 számból sorsolnak ki.

A fortunaweb.hu írása szerint kontinensünkön két nagy országokon átívelő lottójáték létezik, az Euromillions és az Eurojackpot. Az EuroJackpot ugyan Amszterdamban született, ám a heti egyszeri sorsolások Helsinkiben zajlanak, péntek esténként. Élő tévéközvetítés nincs, azonban a sorsolás nyilvános, tehát ha valaki éppen Finnországban jár, nyugodtan betérhet, és megnézheti.

Az első telitalálatos szelvényre hét hetet kellett várni, az első jackpotot egy német játékos nyerte meg a 15, 21, 38, 39, 47 + 1, 5 számokkal 2012. május 11-én. 19,5 millió eurót, azaz 5,7 milliárd forintot tehetett zsebre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Mintegy kétmilliárd forint jogdíjat kaptak a magyar dalszerzők

Az eddigi legnagyobb EuroJackpot nyeremény is egy német játékosé lett – ő 2013. április 12-én 46 millió eurónak (13,8 milliárd forint) örülhetett. A jackpot egyébként 90 millió euróig halmozódhat, ha addig nem nyeri meg senki, a nyereményt az alsóbb nyerőosztályok között sorsolják ki.

Magyarországon 2013-ig jogszabályi akadályai voltak az ilyen közös lottókhoz való csatlakozásnak, azonban tavaly két törvénymódosítás is finomított a szerencsejáték törvényen az európai nagy közös lottók vonatkozásában. Először márciusban, majd decemberben változtatták a törvényt, így ettől kezdve már csak a szelvényárusítás gyakorlati nehézségeinek megoldása volt hátra. A Szerencsejáték Zrt. tavaly novemberben el is kezdte a technikai készülődést: közel 100 millió forint értékben kötött szerződést az SG Kft-vel, hogy a Scientific Games által szállított lottózós terminálokra implementálják az Eurojackpot játékot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Mintegy kétmilliárd forint jogdíjat kaptak a magyar dalszerzők

Kérdéses, hogy a külföldi lottószelvény euróban megadott árát hogyan fogja tudni kezelni a magyar lottózóban elhelyezett terminál, hiszen az árfolyam állandóan változik. Ezt Angliában úgy oldották meg, hogy ott eleve drágábban (két euró helyett két fontért) árulják a szelvényt, az árkülönbözetből pedig extra milliomosokat sorsolnak ki, időnként egész sokat. Elképzelhető, hogy nálunk is az lesz a megoldás, hogy az eddigi legmagasabb euró árfolyam fölé helyezik egy kicsivel az szelvény árát, úgy 650-700 forint körülire – írja a fortunaweb.hu. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments