Szívférgesség fertőzés már Vácon is

Szívférgesség VáconA melegebb égtájakon, így kontinensünkön a déli országokban már régebb óta jelenlévő parazitás bántalom, a szúnyogok terjesztette szívférgesség a globális felmelegedés hatására mostanra hazánkat ugyancsak elérte, sőt már Vácott is felbukkant, áldozatot követelve.

– Eddig mifelénk nem volt jellemző a szívférgesség, legfeljebb szórványosan fordult elő, de kollégákkal beszélgetve megállapítottuk, hogy az idén már markánsan jelen van nálunk is a betegség, ráadásul több esetben elhulláshoz vezetett – mondta dr. Balogh Béla, a Kedvenc Állategészségügyi Központ tulajdonos-vezetője lapunknak.

olvasd el3– Sajnos a mi váci rendelőnkben is kimúlt a napokban egy eb, egy 6 éves moszkvai őrkutya keverék. Amikor bekerült hozzánk, jellegtelen tüneteket mutatott, bágyadt volt és étvágytalan. (Váci Napló)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A régi-új igazgató tervei: digitalizálás, kiadványok

A telejes cikk a pénteken megjelenő Váci Naplóban olvasható. Megtudhatják, hogyan terjedhet át a féreg az emberre, milyen tüneteket okoz, és ezek miért vezethetik félre a szakorvost a röntgenben.

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

hozzászólás