VÁCI KÖZ-TÉR: A mélygarázs hányattatott sorsa

zolika2007_2Egy olvasónk értesített minket, hogy megkezdődött "valami" a mélygarázsnál. Valóban, néhány napja kinyitották a lezárt kaput és némi mozgolódást lehetett látni a bejáratnál. A történések összecsengenek azzal a minapi városvezetői bejelentéssel, hogy a bank, amely hosszú hónapok alatt sem tudott megállapodni az önkrományzattal és így egy meglehetősen fura helyzetbe lavírozta magát, saját költségén elkezdi a befejező munkálatokat, s állítólag majd saját cégük fogja működtetni a létesítményt.

A váciak persze meglehetősen szkeptikusak, mert annyi ígéret hangzott el az elmúlt években, hogy csak azt hiszik el, amit látnak. Majd akkor bólintanak, ha az első autó legördülhet a mélygarázsba.

Hogy addig mi lesz, egyelőre nem tudni. Mintahogy azt is csak találgatjuk, hogy mi lesz azután. Ha rajtam múlna, nem állítanám vissza a fizetős parkolást a városban, mert már annak is csodájára járt a fél ország, hogy Vácott ezt hónapokkal ezelőtt megszüntették. Nagy divat idehaza, hogy mindenért pénzt szednek, még azért is, amiért nem lenne szabad – ilyen a parkolás. Az utcák, terek ugyanis az adófizetők pénzéből épülnek, szépülnek, még egy bőrt lehúzni róluk úgy, hogy azért semmilyen szolgáltatást nem adnak, enyhén szólva pofátlan dolog.

A bank meg oldja meg a mélygarázs működtetését, ahogy akarja. Szerintem előbb-utóbb valami kompromisszumot kell kötnie a városvezetéssel, ha nem akar totálisan ráfizetni a létesítmény megnyitására. Mert alig hiszem, hogy ha csak nem kényszerül rá valaki, önszántából lemegy a mélyben lévő parkolóba és még fizet is érte. Hozzátéve: a vasútállomás átépítésének jövő évi befejezése után ott is ingyen lehet majd parkolni az autókkal.

A városvezetői információk szerint a bank az őszre ígéri a befejezést. Addig a térfelszínt lezárják az építési munkák miatt. Ezt a pár hónapot már guggolva is kibírjuk, mi, váciak, akik évek óta várjuk, hogy végre a végére jussunk ennek az ügynek. (Furucz Zoltán)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Amikor a váci aranyifjúság Úri-Furi-Murit rendezett a Kőházban

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
3 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
pirospipacs
pirospipacs
2014. 08. 25. 11:18

Bárki, aki polgármester(jelölt)ként vagy városi képviselő(jelölt)ként megállapodik a bankkal (a váciak nevében) a fizetős mélygarázs megnyitásának támogatásáról, az egyben a jelenleg ingyenes felszíni parkolást is fizetőssé teszi majd. Ez nyilvánvaló. Szerintem. "Mert alig hiszem, hogy ha csak nem kényszerül rá valaki, önszántából lemegy a mélyben lévő parkolóba és még fizet is érte." – ahogy a cikk írója is helyesen látja. Noha parkolóháznak tervezték, annak is épült, mégis át kéne gondolni egyéb hasznosítási koncepciókat (konditerem, fittnesszközpont, gombatermesztő alagút, mikroszaporító labor, elektronikai alkatrészeket összeszerelő üzem, stb.)… Noha valóban helyénvaló kérdés: kinek van kedve állandóan a föld alá járkálni, amíg nem muszály (pl. amíg nem… tovább »

B.Marcsi
B.Marcsi
2014. 08. 25. 10:28

Mélygarázs ????? ha-ha ha!!!!!!!!!!!!!!!!  Lehet h lesz belőle valami, de minek ??!!

szkeptikus
szkeptikus
2014. 08. 24. 19:26

Szerintem nagyon optimista ez a cikk, mert még jövőre sem lesz átadva a mélygarázs. Egyébként meg nem is nagyon érdekel minket már a sorsa, felőlem be is temethetnék. Csak azt a sok váci sajnálom, akinek az elmúlt években bosszúságot és anyagi veszteséget okozott az egész cirkusz.