Budán egyszer volt, Dunakeszin megint lesz kutyavásár

rendőrségi kutyaAz ORFK Dunakeszi Oktatási Központ megbízásából a Központi Gazdasági Ellátó Igazgatóság kutyavásárt hirdet szolgálati kutya beszerzésére magánszemélyek, (kutyatenyésztők) bármely – kutyák értékesítésével foglalkozó – társadalmi szervezet és egyéb gazdasági társaságok részére. A vásárra augusztus 13-án szerdán délelőtt kerül sor.

A vásáron felkínált kutyák képességének és készségének elbírálása a Rendőrség Kutyás és Lovas Szolgálati Szabályzatáról szóló 17/2009. (OT 10.) ORFK utasításban foglaltak alapján, bizottság által történik – olvasható a police.hu-n megjelent közleményben.

A szolgálati alkalmazásra felkínált kutyáknak az utasításban meghatározottakon felül a következő paraméterekkel kell rendelkezniük:

» Életkor: minimum 10-14 hónapos egyedek.
» Fajta: elsősorban német juhászkutya és belga juhászkutya (malinois) rövidszőrű változata, törzskönyv nélkül, valamint a vásárlási bizottság egyedi és eseti elbírálása alapján a kettő fajta fajtakeveréke. A vásárlási bizottság egyedi és eseti elbírálása alapján egyéb fajták, melyek szolgálati feladatok ellátására alkalmasak. 
» Ivar szerint: kan vagy szuka.
» Az Országos Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Oktatási Központ állatorvosának elbírálása alapján: egészséges és a tervezett feladatra fizikailag alkalmas egyedek.
» A tervezett szolgálati feladatra képessége, készsége, temperamentuma és pszichikai tulajdonságai alapján, az utasításban foglaltak szerint alkalmas és a kutya „A”, „B”, vagy „C”  kategóriába tartozik. 
» Mikrochippel rendelkezzen.
» A veszettség elleni védekezés részletes szabályiról szóló 164/2008. (XII.20.) FVM rendeletben előírt kötelező – veszettség elleni – védőoltással (igazoltan végzett féreghajtással) rendelkezzen. Az oltás meglétét oltási könyvvel igazolni szükséges.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megosztott Kossuth-díj a Misztrál együttesnek - Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés Philipp Frigyesnek, Vác volt főépítészének

A kutyavásár helyszíne: Országos Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Oktatási Központ objektuma (2120 Dunakeszi, Repülőtéri út 3). Az állatokat és gazdáikat már 9 órától várják a szakemberek. (Váci Napló)

szavazásra felszólító2

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments