Diákok, szülők, figyelem: már igényelhető a diákhitel

diákhitelMár igényelhető mindkét, rekordalacsony kamatozású diákhitel-konstrukció a 2014/2015-es tanévre, az igénylés a Diákhitel Direkt online felület mellett a felsőoktatási intézmények elektronikus hallgatói felületén is elindítható.

A Diákhitel Központ MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye ismerteti: a szabad felhasználású Diákhitel1 kamata 5,75 százalékra csökkent, a kötött felhasználású Diákhitel-2 ügyfelekre eső része továbbra is fix 2 százalék. Az igénylés az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről is indítható, így az adatlap helyben, a felsőoktatási intézmény tanulmányi osztályán kinyomtatható és le is adható.

A felvehető hitelösszegek változatlanok: a Diákhitel-1 esetében képzési formától függetlenül havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forint igényelhető, a kötött felhasználású Diákhitel-2 felvehető maximuma pedig az igénylő képzési költségének összege.

A Diákhitel Központ felhívja a figyelmet, hogy azok a diákok, akik az első hiteligénylési határidőig, szeptember 15-éig leadják hitelkérelmüket, október 15-én hozzájuthatnak a megigényelt összeghez, mely a Diákhitel-1 esetében az igénylők bankszámlájára, a Diákhitel-2 esetében közvetlen a felsőoktatási intézményhez érkezik – írja a hirado.hu.

A tájékoztatás szerint a várhatóan megnövekvő ügyfélforgalom következtében a KÖKI Terminálon található ügyfélszolgálat ezentúl minden szombaton nyitva tart 10 és 14 óra között. ♦

szavazásra felszólító2

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments