Feketén foglalkoztató váciak is a NAV feketelistáján

nav_logoÖsszesen 4599 név került fel az adóhatóság legfrissebb feketelistájára, több ezer cég és magánszemély bukott meg az elmúlt két évben azon, hogy nem jelentették be megfelelően alkalmazottaikat. A listán vannak új szereplők és régi ismerősök, s találunk több váci székhellyel rendelkezőt is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózóinak listáján 4599 név szerepelt júliusban a júniusi 4659 után. Ez persze nem jelent ugyanennyi céget vagy magánszemélyt, hiszen egyesek többször is „kiérdemelték”, hogy a listára kerüljenek. Másrészt a listán régi és új „bűnösök” is vannak, mivel az adóhatóság a honlapján közzétett adózók adatait – feltéve, hogy a közzététel alapjául szolgáló jogsértést az adózó ismételten nem követte el – a közzétételtől számított két év elteltével törli.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
VÁLASZTÁS: erős támogatás Matkovich Ilona mögött

A listán 14 váci cég és vállalkozó adatai szerepelnek, köztük ismert vállalkozóké is.

Az adóhatóság folyamatosan nyilvánosságra hozza honlapján azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát (adószámmal nem rendelkező természetes személy foglalkoztatónak a nevét, lakcímét, adóazonosító jelét), akiknek az esetében jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek.

Az adóhatóság a jogsértést megállapító határozat keltét és végrehajthatóvá válásának napját is ismerteti. Ha a határozat bírósági felülvizsgálata iránti keresetet indítottak, az adatokat a bíróság jogerős és végrehajtható határozata alapján hozzák nyilvánosságra.

A NAV honlapján közzétett táblázatban mindenféle tevékenységi kör megtalálható, így van például cukrászat és pékség, kereskedelemmel, szállítmányozással foglalkozó társaság is. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!