Feketén foglalkoztató váciak is a NAV feketelistáján

nav_logoÖsszesen 4599 név került fel az adóhatóság legfrissebb feketelistájára, több ezer cég és magánszemély bukott meg az elmúlt két évben azon, hogy nem jelentették be megfelelően alkalmazottaikat. A listán vannak új szereplők és régi ismerősök, s találunk több váci székhellyel rendelkezőt is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózóinak listáján 4599 név szerepelt júliusban a júniusi 4659 után. Ez persze nem jelent ugyanennyi céget vagy magánszemélyt, hiszen egyesek többször is „kiérdemelték”, hogy a listára kerüljenek. Másrészt a listán régi és új „bűnösök” is vannak, mivel az adóhatóság a honlapján közzétett adózók adatait – feltéve, hogy a közzététel alapjául szolgáló jogsértést az adózó ismételten nem követte el – a közzétételtől számított két év elteltével törli.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

A listán 14 váci cég és vállalkozó adatai szerepelnek, köztük ismert vállalkozóké is.

Az adóhatóság folyamatosan nyilvánosságra hozza honlapján azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát (adószámmal nem rendelkező természetes személy foglalkoztatónak a nevét, lakcímét, adóazonosító jelét), akiknek az esetében jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek.

Az adóhatóság a jogsértést megállapító határozat keltét és végrehajthatóvá válásának napját is ismerteti. Ha a határozat bírósági felülvizsgálata iránti keresetet indítottak, az adatokat a bíróság jogerős és végrehajtható határozata alapján hozzák nyilvánosságra.

A NAV honlapján közzétett táblázatban mindenféle tevékenységi kör megtalálható, így van például cukrászat és pékség, kereskedelemmel, szállítmányozással foglalkozó társaság is. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments