KAMPÁNY: hivatalosan szombaton dörren a startpisztoly

szavazás - rajzVácott is szombaton kezdődik a hivatalos választási kampány, jövő hétfőtől pedig a választópolgárok már ajánlásokat is tehetnek az önkormányzati képviselőjelöltekre, azaz arra, hogy kik szerepeljenek a szavazólapokon.

Augusztus 23-án, szombaton, a szavazást megelőző 50. napon kezdődik az önkormányzati és nemzetiségi választás hivatalos kampánya az új választási eljárási törvény értelmében, akkortól lépnek életbe a kampányra vonatkozó szabályok is. Városunkban a héten hivatalosan is nyilvánosságra hozták, melyik választókerületben mennyi ajánlószelvényre van szükség ahhoz, hogy valaki jelöltté válhasson.

Ezek Vác esetében a következők:

polgármester-jelölt állításához 300 fő,
1. sz. egyéni választókerületi jelölt állításához 31 fő,
2. sz. egyéni választókerületi jelölt állításához 30 fő,
3. sz. egyéni választókerületi jelölt állításához 27 fő,
4. sz. egyéni választókerületi jelölt állításához 26 fő,
5. sz. egyéni választókerületi jelölt állításához 26 fő,
6. sz. egyéni választókerületi jelölt állításához 26 fő,
7. sz. egyéni választókerületi jelölt állításához 29 fő,
8. sz. egyéni választókerületi jelölt állításához 28 fő,
9. sz. egyéni választókerületi jelölt állításához 30 fő,
10. sz. egyéni választókerületi jelölt állításához 30 fő

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

választópolgár ajánlása szükséges.

A törvény szerint kampánytevékenység minden olyan tevékenység, amely alkalmas a választói akarat befolyásolására vagy annak megkísérlésére, kampányeszköz pedig például a plakát, a választók közvetlen megkeresése, a politikai reklám és politikai hirdetés, valamint a választási gyűlés. Nem minősül viszont választási kampánynak a választási szervek tevékenysége és az állampolgárok közötti személyes kommunikáció.

A választási kampány végéig a jelölőszervezetek és a jelöltek engedély nélkül készíthetnek plakátot, de a plakátokon és a szórólapokon is fel kell tüntetni, hogy ki készítette a hirdetményt.

Képviselő- és polgármesterjelölteket (valamint megyei listát) ajánlani augusztus 25-től, hétfőtől lehet. A választópolgárok ajánlócédulák helyett már íveken ajánlhatnak képviselőjelölteket, és egy választópolgár több jelöltet is támogathat. (Váci Napló)

szavazásra felszólító2

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments