Lejár a határidő: péntekig kell befizetni ezt a csekket

tankönyvA Könyvtárellátó Nonprofit Kft. által kiküldött csekkeket augusztus 15-ig kell befizetniük a szülőknek. Az elosztó raktárakba több mint tizenkét millió tankönyv érkezik, amelyeket augusztus végéig juttatnak el az intézményekbe. A múlt héten került ki az internetre azoknak a szállítóknak a listája, amelyek késtek a tankönyvek szállításával.

Egy tankönyvcsomag átlagosan 11 ezer forintba kerül, a legdrágább a majdnem 21 ezer forintos Magyar nyelv és szövegértés első négy kötete, valamint a nyelvkönyvek CD-vel, ezek ára háromezer forint, a legolcsóbbak pedig az újgenerációs, kísérleti könyvek, amelyek ára ötszáz forint körül mozog.

Arany László Tamás, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a Kossuth Rádió Napközben című műsorában arról tájékoztatott, hogy sok kiadó már pótolta a beszállítást, csökkent azoknak a könyveknek a száma, amelyek hiányoznak a Könyvtárellátó raktárából. Arany László Tamás abban bízik, hogy ezen a héten minden hiányzó könyvet megkapnak. A könyvek feldolgozása, csomagolása döntő többségében már elkészült, a kiszállítás pedig a múlt héten megkezdődött, naponta körülbelül háromszáz iskola kapja meg a tankönyveket, nyilatkozta az ügyvezető igazgató.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

A szülőknek augusztus 15-ig kell befizetniük a csekket, de ezt követően is ki tudják fizetni a tankönyvek vételárát. Arany László Tamás azt mondta: azért kérték az augusztus 15-i határidőt, hogy az iskolákat értesíteni tudják a befizetésekről. Hozzátette: részletfizetésre jelenleg még nincsen lehetőség, de keresik annak a módját, hogy a jövő évtől ez is megvalósulhasson. A tankönyvek árát nem csak készpénzzel lehet kiegyenlíteni, szinte az összes cafeteria kibocsátó kártyáját elfogadják a postákon, illetve a KELLO megyeszékhelyen található infópontjain.

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. a befizetésektől függetlenül minden könyvet kiszállít az iskolákba, és a szülőknek lehetőségük van a tankönyvek átvételéig rendezni a befizetést, mondta Arany László Tamás. Hozzátette: ebben az esetben azonban nekik kell igazolniuk a befizetést. Az pedig már az iskolákra van bízva, hogy átadják-e a könyveket azoknak a szülőknek, akik az átvételkor sem tudnak fizetni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

A tankönyvcsomagok ára a tavalyihoz képest az idén körülbelül húsz százalékkal csökkent, tájékoztatott a Könyvtárellátó ügyvezető igazgatója. Hozzátette: ez annak köszönhető, hogy az állami kézbe került kiadók jelentősen csökkentették a tankönyvek árát. Ebben az évben az első és második osztályosok, valamint a szociálisan rászorulók kapják meg ingyen a könyveket, ez a diákok hatvan százalékát jelenti.

Gilicze Réka, a Magyar Református Szeretetszolgálat szóvivője az Iskolatáska programról beszélt a műsorban. Elmondta: egyre többen ajánlanak fel iskolatáskákat, melyeket a Szeretetszolgálat eljuttat a rászorulóknak, és a táska mellé 32 darabból álló tanszercsomagot is adnak. A felajánlásokat szeptember 2-ig várják, s az ország 12 gyűjtőhelyének valamelyikén lehet leadni az adományokat. Gilicze Réka elmondta azt is: a program keretében határon túli iskolákat és diákokat is támogatnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elismerés a Vác Városi Levéltárnak és a Madách Imre Művelődési Központnak

Az önkormányzatoknál is adhatnak iskolakezdési támogatást, ez településeken eltérő, a szülőknek érdemes ezekről a lehetőségekről is tájékozódniuk. (hirado.hu)

szavazásra felszólító2

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

2 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments