Péntektől jön a meleg, hétfőtől pedig megint az eső

időjárásVan mára egy jó hírünk: péntektől javul az idő. A nyugati országrészben a napsütés veszi át a főszerepet, míg zápor, zivatar elszórtan a Dunától keletre alakulhat még ki. A légmozgás gyenge lesz, csak zivatarok környezetében erősödik fel. Hajnalban 16-20°C-ig hűl le a levegő, délutánra 27-30°C-ig melegszik fel.

Az Időkép előrejelzése szerint a hétvégén egyre inkább a napsütés kerül előtérbe, ismét visszatér az igazi nyár, strandidővel. Szombaton a megnövekvő gomolyfelhőkből már inkább csak északkeleten alakulhat ki futó zápor. A maximumok 30°C körül alakulnak majd.

Vasárnap is napos időre számíthatunk, egy-egy futó zápor legfeljebb csak elszórtan alakulhat ki. A délies szél északnyugaton felélénkülhet. Hajnalban 14-18°C-ig hűl a levegő, napközben már országszerte 30°C fölé melegszik, keleten 34°C is lehet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

A következő hidegfront jövő hét elején érhet térségünk fölé. Hétfőn nyugat felől újabb záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk, majd kedden már a hőmérséklet is visszaesik néhány fokkal. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments