Szülőknek ajánljuk: letölthetők a netről a tankönyvek

kisdiákokA pedagógiai munkával szemben támasztott követelmények és a korszerű infokommunikációs környezet létrejötte tartalmi, pedagógiai és technológiai szempontból is új típusú tankönyvek és taneszközök kifejlesztését teszik szükségessé. Ezen újgenerációs tankönyvek prototípusai kísérleti tankönyvként kerülnek az iskolákba 2014-ben.

A 2014/2015-ös tanévre 27 kísérleti tankönyv nyomtatott és digitális változata készül el. Ezen kívül 21 munkafüzet és 2  szöveggyűjtemény, tehát összesen: 50 könyv (61 kötet) jelenik meg.

Ezek mindegyike letölthető az internetről, de bármikor meg is nyitható, ha mi is tudni akarjuk, éppen mit tanul a gyerek az iskolában.

Az új taneszközök korszerű, tanulóközpontú oktatási paradigmára épülnek és a kompetenciák fejlesztésére fókuszálnak. A tankönyvek végső változatainak elkészítése a pedagógusok véleményének figyelembevételével történik. Ilyen, kipróbáláson alapuló tankönyvfejlesztésre a piaci alapú tankönyvellátás nem adott lehetőséget. Az új típusú tankönyvek fejlesztésénél hangsúlyos a tudományos és tanárképző intézmények, valamint a gyakorló pedagógusok osztálytermi tapasztalatainak felhasználása is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

 

Az Oktatáskutató és Fejelesztő Intézet honlapján mindenki megtalálhatja a most használatos tankönyveket. Ezeket pdf formátumban olvashatja, kinyomtathatja. Ha a gyermek kísérleti tankönyvből tanul, azt is meg lehet nézni.

Ugyancsak nagy segítség, de a szülők tájékozódását is segíti, hogy felkerültek és letölthetők a tanmenetek, amelyeket a pedagógusok használnak egy-egy tárgy tanítása során. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments