Török testvérvárosi együttes ad gálaműsort Vácott

török táncA Sariyer – Vác testvérvárosi kapcsolat tiszteletére török vendégfellépővel gálaműsort rendeznek Vácott, az előadásra Vác Város Önkormányzata és Sariyer Város Önkormányzata, valamint a Váci Dunakanyar Színház tisztelettel és szeretettel várja az érdeklődő polgárokat, akik inyenesen tekinthetik meg a színvonalasnak ígérkező produkciót.

A programra a Váci Dunakanyar Színházban kerül sor augusztus 18-án, hétfőn 16 órakor. A Sariyer – Vác testvérvárosi kapcsolatának tiszteletére rendezendő gálaműsorban  fellép a Yurdum Folk Dance Ensemble nevű török néptánccsoport.

A csapat 1988-ban alakult, és 25 éve tevékenykedik a néptánc és népzenei előadások területén. Népzenegyűjtéssel, kutatással, török népi ruházattal és regionális zenegyűjtéssel foglalkoznak. A táncosaikat egy 150 fős együttesből válogatják, a kiválasztottak nemzetközileg is elismert művészek, még akkor is, ha koruk igen fiatal. Emiatt a csapat nagyon összeszokott, tapasztalt. A csapat 5 versenyen, 22 fesztiválon vett már részt Európa-szerte, Németországban, Franciaországban, Lengyelországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Romániában és Magyarországon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

 

Egy táncelőadás egy török kisvárosban. Lendületes, látványos koreográfia

A rendezvény fővédnökei: Fördős Attila, Vác város polgármestere és Sükrü Genc, Sariyer város polgármestere. (Váci Napló – képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments