Váci Szent István-napi ünnepség kitüntetésekkel, zenével

Szent korona 1Városunk a hagyományos keretek között ünnepel idén augusztus 20-án is. A központi ünnepségre szerdán 18 órától a Szent István szobor környezetében kerül sor.

Az államalapítás ünnepén délután négytől a főtéren és a Pannónia Házban várja látnivaló az érdeklődőket, majd 18 órakor a Konstantin téren, a püspöki palota előtti területen dr. Szakály Sándor történész, a Magyar Tudományos Akadémia doktora mond ünnepi beszédet. Ezt követően Fördős Attila polgármester átadja az idei Pro Urbe kitüntetéseket, valamint a tavaly alapított Polgármesteri Díjakat. Az ünnepségen – amelyen megtörténik az új kenyér megáldása és szentelése is – közreműködik a Vác Antonio Vivaldi Zenekar, Egyed Krisztina és Bercsényi Judit énekművészek, továbbá a Váci Huszár- és Nemzetőr Bandérium.

Az ünnepség zárásaként a Szent Anna Karitász a város önkormányzatával együttműködve, illetve a történelmi egyházak támogatásával mintegy 450 kilónyi kenyeret oszt szét a helyszínen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Az önkormányzati honlap cikke szerint a városi ünnepség helyszíne rossz idő esetén a Madách Imre Művelődési Központ.

A program fél nyolctól a Március 15. téren folytatódik. Előbb Sándor Bence karnagy irányításával közös éneklésre hívja a Vox Humana Énekkar a váciakat, majd Szalóki Ági népzenei koncertje zárja a rendezvénysorozatot. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments