Vigyázz: nyáron is felbukkanhatnak a trükkös csalók

idős néni pénzt dug a szekrényben a ruhák közéÁramszolgáltató alkalmazottjaként és családtagként bemutatkozó csalók károsítottak meg két időskorú nőt Sopronban. Korábban már Vácott is megjelentek hasonló trükkel jelentkező csalók, akkor a rendőrségi felhívás után rövid időn belül el is tűntek.

Most Sopronban is az idős emberek jóhiszeműségével éltek vissza. Első alkalommal egy 89 éves idős nő engedte be az áramszolgáltató szakembereként bemutatkozó csalót a lakásába, aki figyelemeltereléssel több tízezer forintot tulajdonított el a sértettől, majd egy 83 éves idős asszonyt tévesztett meg egy családtagnak magát kiadó nő telefonon, aki pénzkérés ürügyével több százezer forinttal károsította meg a nagymamát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Csőre Gábor nem lesz a színház művészeti vezetője

A rendőrség kéri a lakosságok, hogy az áldozattá válás elkerülése érdekében:

» A  szolgáltatótól érkező hivatalos személyeket kérjék fel fényképes igazolványuk felmutatására és az okmányt alaposan ellenőrizzék le!
» Ha az igazolvány nem meggyőző, hívják fel a képviselt szolgáltatót és ellenőrizzék vissza a szakembert!
» Ne váltsanak fel és ne adjanak készpénzt szolgáltatótól érkezőnek, kérjenek más befizetési módot!
» Hívják át a szomszédban lakót a mérőórák ellenőrzésekor, és ne veszítsék szem elől az ellenőrzést végző személyeket!
» Családtagnak csak személyesen adjanak át értékeket, ismeretlen embernek sosem!

Abban az esetben, ha gyanús külsejű és megjelenésű személlyel találkoznak, vagy csalás áldozatává válnak, illetve környezetükben élők körében kér valaki segítséget hasonló bűncselekmény miatt, névtelensége megőrzése mellett tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13.), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Koronavírus: a vízmű felfüggeszti a tartozók korlátozását

A bajok megelőzősében a családtagok tehetnek sokat, ha az idős hozzátartozókkal megbeszélik, hogyan kerülhetik el, hogy rászedjék őket.

A Váci Rendőrkapitányságtól származó információk szerint városunkban hosszú hónapok óta nem érkezett bejelentés ezekhez hasonló esetekről. (Váci Napló)

szavazásra felszólító2

Csatlakozz hozzánk!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

hozzászólás