Dühöngő nyílt Budapesten, nem csak fővárosiaknak

szétvert számítógép-250Számítógépet verhetnek szét, festékes lufival dobálózhatnak, poharakkal és tányérokkal likvidálhatják mozgó plüssellenfeleiket a nemrég megnyílt Dühöngő vendégei. Az alternatív „regenerálódási formát” kínáló Dühöngőben a stresszlevezetésre vágyók, a külföldi és magyar baráti társaságok, és a céges csapatok is találhatnak kedvükre való programot.

– A Dühöngőt azzal a céllal hoztuk létre, hogy nyilvánosan küzdjünk a „nem megfelelő közegben levezetett stressz” ellen, illetve célul tűztük ki a szórakoztatást is – mondta el Buda Gergely, a Dühöngő csapatának tagja. A szolgáltatás vendégei az előzetes regisztráció során kiválasztott „tematikus” csomagok tartalmát – tányérok, számítógépek stb. – a helyszínen törhetik ripityára, miközben meglehetősen extrém élménnyel gazdagodnak.

– Sosem gondoltam volna, hogy ennyire jó érzés falhoz vágni egy tányért, vagy baseballütővel szétverni egy számítógépet! – számolt be élményeiről Hanna, az egyik tesztjátékos, aki call centeresként nap mint nap szembesül a helyes indulatkezelés nehézségeivel. Nem az agresszió kifejezése a probléma, sokkal inkább annak időzítése. Ezt használja ki a Dühöngő, mely egy olyan alternatív regenerálódási forma, ahol biztonságos környezetben „szabadulhatnak” meg az emberek a vállukat nyomó súlyoktól – írja a mmonline.hu.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Érdi kiállítás a váci Hincz-gyűjtemény kincseiből

A szolgáltatás alapvetően három pillérre támaszkodik: diszkréció, szórakozás és csapatépítés – fun, privacy és team-building, ahogy a Dühöngő csapat tagjai fogalmaznak egymás közt. A privacy szolgáltatás azoknak az embereknek szól, akik nagy nyomás alatt élnek, és keresik az alternatív felszabadulási lehetőségeket.

Facebook - kövess minketA fun irány célközönsége a kikapcsolódásra vágyók hazai és külföldi csoportját fedi le. Kiváló helyszíne lehet ez baráti programoknak, legénybúcsúknak, leánybúcsúknak vagy akár születésnapoknak is. Team-building funkcióban a Dühöngő kidolgozott programokkal, játékokkal igyekszik elősegíteni, hogy a kollégák jobban egymásra hangolódjanak.

A Dühöngő ötlete egy téli színjátszótréning estéjén született meg, amikor a csoport a megrekedt munkafolyamatot egy heves kajacsatával tudta túllendíteni a holtponton. Ez az élmény olyan felszabadító hatással bírt a résztvevőkre, hogy még azon az estén összeállították a készülő előadás vázlatát.
Az alapítók 2014 első felében vettek részt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány által szervezett i.e. Smart nemzetközi projektben, mely kifejezetten a fiatal vállalkozók szakmai segítését célozta meg. Az ötlet megvalósításához végül a projekt pozsonyi döntője után kezdtek hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Akár a minimális forrásból működő Pest vármegyei szervezetek is valóra válthatják projektjeiket a Tesco 15. alkalommal kiírt pályázatával

A saját tőkéből finanszírozott fiatal, induló vállalkozás, tele van lendülettel és kísérletezéssel. Ehhez megfelelő terepet nyújt a MÜSZI (Művelődési Szint), mely kulturális befogadó térként funkcionál Budapest belvárosában, a Blaha Lujza téren. A Dühöngő fent felsorolt szolgáltatási ágai közül első nekifutásra a szórakoztatás és – kisebb mértékben- a stressz levezetése került előtérbe. A kidolgozott privacy és team-building szolgáltatási lábak megvalósítása egyelőre a kísérletezés fázisában tart. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments