Halálra szurkált egy másik beteget, felmentették

bírósági döntés - kalapács élesen, alakok homályosanÍtéletet hirdetett ma a Budapest Környéki Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki tavaly kétszer hátba szúrta egy betegtársát a váci kórház kardiológiai osztályán. A sértett belehalt az őt ért támadásba. 

A bíróság K. P. vádlottat az ellene emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vád alól felmentette. Az ítélet jogerős, azt mind a vád, mind a védelem képviselője és a vádlott tudomásul vette.

Az akkor 59 éves vádlott és a sértett K. Vince a váci Jávorszky Ödön Kórház kardiológiai osztályán állt kezelés alatt, ahol egymás melletti ágyakon helyezték el őket. A két férfi korábbról nem ismerte egymást, konfliktusuk nem volt.

A vádlotton kórházi tartózkodása alatt az a téveszme uralkodott el, hogy az őt kezelő kórház az ő halálával nagyobb pénzösszeghez jut. A férfi a lánya egyik látogatásakor arra jutott, hogy a kezelőorvosa rábeszélte őt, hogy egyezzen bele az apja megölésébe; ezt követően a számára adott ételt és a gyógyszereket is gyanakodva fogadta, végül ezeket már nem is fogyasztotta el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A sértett és még egy további szobatárs megjelenését követően pedig a vádlottban az a gondolat fogalmazódott meg, hogy az újabb betegek azért érkeztek, hogy a kórházi személyzet segítségére legyenek az ő megölésében. Mindezek alapján arra a meggyőződésre jutott, hogy valakit, elsődlegesen a kezelőorvosát, vagy az utóbb érkezett betegtársai valamelyikét neki kell megölnie ahhoz, hogy saját élete ne legyen veszélyben.

Facebook - kövess minketAz áldozatnál délelőtt a felesége volt látogatóban. Időközben a betegeknek felszolgálták az ebédet, de a sértett ágyánál takarítani kellett, ezért a felesége kiment a folyosóra, hogy ehhez segítséget kérjen. Eközben az ebédhez készülődő férje az ágyán ült, háttal a vádlottnak, aki az ezen a napon kapott gyógyszereit nem vette be, hanem azokat a szekrényén lévő paprikakrémbe rejtette, és az ebédjébe sem kóstolt bele.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

Amikor a sértett felesége a folyosóra ment, a vádlott az ágya melletti kis szekrény fiókjából elővette a korábban evéshez használt, összecsukható kését, majd a sértetthez lépett és indulatát a szobatársán levezetve két alkalommal hátba szúrta a sértettet.  A férfi észlelte az őt ért szúrásokat, a folyosóra ment segítséget kérni, ahol a felesége és egy ott tartózkodó ápolónő, majd több orvos is azonnal a segítségére siettek. A férfi összeesett és még a folyosón életét vesztette annak ellenére, hogy azonnali orvosi segítségben részesítették, újraélesztését is megkísérelték.

A törvényszék elrendelte a vádlott kényszergyógykezelését, azzal, hogy a kényszergyógykezelést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani és az legfeljebb 15 évig tart. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments