Megmagyarázták: Szobról ment a mentő Piliscsabára

mentő-250Két és fél órát várt a segítségre Marika néni, hogy aztán másfél óra alatt egy 101 kilométerre lévő kórházba vigyék, Piliscsabáról Balassagyarmatra – írja a Blikk. A mentők szerint ez szakszerű megoldás volt.

A piliscsabai asszony egy szombat reggel lett rosszul, fájt a gyomra és hasmenése volt, ezért az ügyeletes orvos diétára fogta.

Marika néni állapota estére rosszabb lett, belázasodott és annyira gyenge lett, hogy felkelni sem tudott, ezért a lánya mentőt hívott.

„Az orvos szerint anyukámnak túl alacsony volt a tűrőképessége, ezért volt annyira rosszul. Nem mérte meg a lázát, nem hallgatta meg a szívét, csak annyit kért édesanyámtól, hogy nyújtsa ki a nyelvét. Ebből megállapította, hogy fertőzése van, és elküldte a balassagyarmati kórházba” – mondta a Blikknek az idős asszony lánya.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

Marika néni ugyanis a Központi Ágynyilvántartó szerint ezekkel a panaszokkal a több mint száz kilométerre levő, balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórházhoz, nem pedig egy közelebbi, fővárosi kórházhoz tartozik. Mentőt sem a Piliscsaba környékén található több mentőállomás valamelyikéről hívtak, hanem több mint nyolcvan kilométerrel  távolabbról, Szobról.

– A feladat elvégzése szempontjából megfelelő választás volt a szobi mentőgépkocsi indítása, amelyik meghatározott időn belül a betegnél volt – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Blikknek. Győrfi szerint szakmailag az is megalapozott volt, hogy Marika nénit a balassagyarmati kórházba szállították, mert nem volt szüksége arra, hogy a közelebbi budapesti kórház sürgősségi osztályára kerüljön. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments