Újabb Berki-ügy: statisztikákkal hülyítette az angolt Vácott?

Berki KrisztiánA Blikk információ szerint a rendőrök azt szeretnék tudni több váci (és máshol játszó) focistától, hogy zsebbe is kaptak-e pénzt az egykor szebb napokat látott csapat korábbi menedzsmentjétől, vagyis Berki Krisztiántól és Héger Józseftől. Berki tagad.

A lap szerint az elmúlt két hétben a VI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói sorra hívták be a váci futballklub játékosait, de  olyanokat is behívtak, akik abban az időben más csapatnál voltak leszerződtetve. Egy, a Blikknek nyilatkozó futballista elárulta, miként választották ki a beidézett sportolókat.


– Van néhány focista, akik csak azért kaptak pénzt a gyanú szerint, hogy jelen legyenek edzéseken, és olyan alkalmakkor, amikor az angol vevő éppen itt volt. Ők amolyan statiszták voltak, hogy lássa a brit, hogy milyen jó vásárt csinál – mondta el lapunknak a fiatalember, aki hozzátette: sokan a rendőrségi kihallgatáson tagadták, hogy pénzt fogadtak volna el, voltak azonban, akik bevallották, hogy részt vettek a csalásban, és Berkitől kapták zsebbe a pénzt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  13. Dunakanyar Hangja énekverseny - Április 16-a délig lehet regisztrálni

Facebook - kövess minketTöbben is Berki Krisztiánt okolják, hogy lezüllött a váci labdarúgás.

– Azt is tudakolták, hogy ki az, aki tárgyalt velünk, melyik vezető, milyen hatáskörrel rendelkezett. Berki felől érdeklődtek. Mint kiderült, Berki és Héger a csapatot fenntartó kft minden iratát egyik pillanatról a másikra elvitték a székhelyről, ami szabályellenes – folytatta a riportalanyunk, aki elmondta: a váci szurkolók és a futballklub sportolói nem titkoltan a jelenleg az Édes életben szereplő Berkit okolják, amiért a jobb napokat látott futballcsapat két osztályt zuhant, és komoly anyagi problémákkal küszködött. Sokan futnak a pénzük után, van köztük videós, buszsofőr s más szolgáltatók.

A dolog pikantériája, hogy a tanúvallomások szerint több hitelezőnek a szolgáltatás díjánál nagyobb számlát kellett kiállítania, mert ezt az összeget prezentálták az angol vásárló felé. Apropó, angol vásárló: John Marshall beperelte Berki Krisztiánt, és jogerősen 42,5 millió forintot nyert is, ám ezt az összeget – a lap szerint – azóta sem kapta meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Adorján Attila Munkácsy Mihály-díjat kapott

A Vác Városi Labdarúgó Sport Egyesület igazgatója, Belák Gyula elmondta: valóban sorban hívják be a futballistákat, de ez nem akadályozza az edzéseket. A csalással kapcsolatban pedig azt közölte, neki a pénzügyekbe vezetőként sem volt rálátása, azt Berki Krisztián – aki tegnap tagadta a Blikknek, hogy pénzt adott volna játékosnak vagy tárgyalt volna szolgáltatókkal – és Héger József saját hatáskörében intézte, csak a szakmai döntésekben adtak szabadkezet. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments