A váci Havas Balázs Oklahomában világbajnok lett!

havas_balazs_maraton_vb_2014_800Magyar idő szerint péntek éjszaka újabb szenzációs magyar sikerrel fejeződött be az U23-as férfi kajak egyesek versenye Oklahomában, a maratoni kajak-kenu világbajnokságon. A váci Havas Balázs aranyérmet szerzett, az UKSC versenyzője, Solti László pedig harmadik lett.

Fantasztikus kezdés produkált pénteken a magyar válogatott az Egyesült Államokban, Oklahomában, a maraton világbajnokság első napján. A mieink a hat ifjúsági és U23-as egyéni versenyszám közül ötöt megnyertek és az aranyérmek mellett rengeteg további dobogós helyezést is szereztek.

A versenynap utolsó számában, az U23-as férfi kajak egyesek között Havas Balázs, a Váci Vasutas SE versenyzője imponáló magabiztossággal, több mint 1 perc előnnyel nyert, a váci kajakost a célban a közönség állva tapsolta. A második helyen a dán Pretzmann érkezett, mögötte pedig kevesebb, mint 1 másodperccel lemaradva Solti László futott be – írja az kajakkenusport.hu.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Havas Balázs sikerének értékét növeli, hogy 25 éve nyert utoljára magyar férfi kajakos maratoni egyéni világbajnoki címet.

A magyar válogatott az első versenynapon összesen 5 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet szerzett. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments