Vácott lesz a postagalamb világbajnokság záróversenye

Alois-Metzger-galambjaSajtótájékoztatón invitálták a  Vácott megrendezésre kerülő postagalamb világbajnokság szeptember 27-i, szombati záróversenyére az érdeklődőket. A városházán Fördős Attila polgármester és Balkovics Péter önkormányzati képviselő, valamint Bárdos István, a Magyar Postagalamb Sportszövetség elnöke és a rendező Bacskai Sándor mutatta be az érdekes és látványos programot.

Fördős Attila is éppen ezt emelte ki. A polgármester egy olyan különleges alkalomként említette a Gombáson, a Téglaház dűlőben felépített teszttelepen lebonyolításra kerülő versenyt, amely megérdemli, hogy a váciak felfigyeljenek rá és minél többen látogassanak ki a szombati rendezvényre.

E napon ugyanis a reggeli órákban Prágában engednek fel csaknem ezer idei kelésű, a világ minden tájáról hetekkel ezelőtt a telepre elküldött fiatal galambot, amelyeknek a váci dúcig hazafelé több mint négyszáz kilométert kell repülniük. Az lesz a győztes, amely a leggyorsabban szeli a levegőt – mondta Bárdos István, bemutatva ezt az érdekes hobbit az újságíróknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

A szövetségi elnök – aki egyben a nemzetközi szervezet, az FCI alelnöke is – a postagalambsport, mint hobbi, világban betöltött szerepéről is beszélt. Kiemelte, hogy az idehaza mintegy ötezres taglétszámmal működő szövetség jövő év elején negyven év után ismét postagalamb olimpiát rendez Budapesten.

postagalamb sajttáj-700Balkovics Péter, akinek választókörzetébe tartozik a Téglaház dűlői teszttelep, a szervezőket dicsérte, megjegyezve, hogy már most zajlanak az előkészítő versenyek és szombaton a záró feleresztésre kerül sor.

Bacskai Sándor pedig köszönetet mondott a városvezetésnek és mindenkinek, aki támogatta a postagalambászokat abban, hogy egy világversenyt rendezhessenek Vácott.

A szombati program egyébként nem csak a galambok várásából áll majd, hiszen délelőtt fogadják az FCI hatvan fős delegációját, lesz galambengedés is, az induló madarak huszonhárom hazai településre visznek üzenetet, s lesznek gyermekprogramok is. A verseny eredményhirdetésére a késő délutáni órákban kerül majd sor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

A szervezők szívesen látnak minden érdeklődőt. A teszttelep a Gombási úton haladva, a laktanya után mintegy kétszáz méterre, az út mellett balra található meg. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments