Tűz Püspökszilágyon, a váci rendőrök lezárták a helyszínt

püspökszilágyi polgármesteri hivatal leégett állapotban-250Tűz volt hajnalban a Pest megyei püspökszilágyi polgármesteri hivatalának épületében. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint a tűz két irodahelyiségben tört ki, és átterjedt a tetőszerkezetre. A tetőszerkezet nyolcvan százaléka leégett.

Az oltást mintegy nyolcvan tűzoltó végezte és reggelig tartott. Személyi sérülés nem történt, a tűz oka egyelőre ismeretlen. A HavariaPress ugyanakkor úgy tudja, hogy az elsődleges szakértői vélemény alapján nem zárható ki, hogy gyújtogatás történt, az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja – írja az Index.

A 745 lakosú, Vác környéki Püspökszilágyot eddig a független Tordai Sándor vezette, a vasárnapi önkormányzati választáson azonban hét szavazatnyi különbséggel legyőzte a szintén függetlenként induló dr. Erdős Zoltán.

A Velvet információi szerint a tűz a hivatal adórészlegéből indult ki, azután terjedt át a tetőre, amelynek jelentős része leégett. Információink szerint felmerült a gyújtogatás gyanúja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Mentés a Remete-barlangnál

A rendőrség hivatalosan csupán a terület lezárását erősítette meg lapunknak, ám szerintük ez nem terjed ki a falu határaira. Ugyanakkor a helyszínen tartózkodó újságírók azt mondták, nem engedték be őket a településre.

„A bűncselekmény helyszínének környékét a kiérkező kollégák nyomozati adatgyűjtés céljából lezárták a helyszíni szemle miatt. A kollégák jelen pillanatban nyomozati anyagot gyűjtenek, szakértői véleményre várnak, míg a tűzoltók biztosítják a helyszínt” – mondta el lapunknak Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, aki felhívta figyelmeket arra, hogy mivel a település egy zsákfalu, a lezárás megegyezhet a falu határaival ugyan, de ez nem jelenti a település lezárást. Ám a helyszínen tartózkodó kollégákat továbbra sem engedték be.

„Az eset során személyi sérülés nem történt azonban jelentős anyagi kár keletkezett. Az elsődleges vizsgálatok alapján felmerült az idegenkezűség gyanúja.Rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán” – írta péntek délután a police.hu. (Váci Napló)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén


Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments