Nevelőszülők tudásanyaga 21 kötetben 3000 oldalon

Kötet-átadás Püspök atya részére-250A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola a pedagógusképzés területén sokrétű tapasztalattal rendelkezik, elkötelezett a gyermekek érzelemgazdag nevelésének fontossága mellett.

Kiemelt figyelmet fordít azokra a gyermekekre, akiknek családja nem tud mindenben megfelelő támogatást nyújtani számukra, ezért hosszabb-rövidebb időre a gyermekvédelem segítségére szorulnak. Ennek a szemléletnek egyik megvalósulása a gyermekek számára otthont és szeretetteli figyelmet, gondoskodást nyújtó befogadó szülői hivatás, melyet a főiskola szakmai munkacsoportja tananyagfejlesztés keretében támogat.

Szent II. János Pál szavait vallva: „A szeretet az otthonainkban kezdődik; a szeretet az otthonokban lakik.”  A TÁMOP 5.4.10-12/1-2012-0001 projekt egyik célja, hogy széleskörű segítséget nyújtson nemcsak a nevelőszülők, a helyettes szülők, a gyermekvédelmi gyámok, hanem a befogadó szülőket segítő szakemberek és a gyermekek vér szerinti szülei részére is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A tananyagfejlesztő tevékenység keretében megszületett 21 kötet közel 3000 oldalnyi terjedelemben összegzi a felkészülésükhöz szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. Ezek a kötetek országszerte már több száz nevelőszülő és szakember felkészülését segítették.

Nagy öröm a főiskola számára, hogy Beer Mikós püspök atya részére szeptember 22-én személyesen nyújthatta át a kötetsorozatot, ezzel is kifejezve az elkötelezettség, a kitartás és egyúttal a szeretetteli egymásra figyelés fontosságát, amely életünk megannyi területének elengedhetetlen részét képezi – áll a szakmai munkacsoport közleményében..

Püspök atya támogató jelenléte megerősíti mindezen értékek további kibontakoztatásának szerepét, s annak reményét, hogy a kötetek is közvetíthetik Sütő András máig aktuális üzenetét: „A család az, ahol zúzmarás időkben titkon ünnepelhető a titok: az együvé tartozás tudata” – teszik hozzá. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments