Váciak figyelem: még több pénz a társasházak ablakcseréjére

ablakcsere-250A fejlesztési tárca elindította a környezeti és energiahatékonysági uniós pályázatokat: első körben 58 milliárdra lehet pályázni. Ez érinti a társasházakat is – derül ki.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében első körben 58 milliárd forinttal támogatja a települési vízellátáshoz, szennyvízelvezetéshez és -tisztításhoz kapcsolódó projekteket – mondta Szabó Zsolt, az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára.

Szabó Zsolt a tájékoztatón elmondta azt is, hogy a társasházak energiafelhasználásának csökkentésére, az energiatakarékosság javítására – többek között a nyílászárók cseréjére – várhatóan még az idén újabb pályázatokat írnak ki 10 milliárd forint összegben, amit a kvótaértékesítésből finanszíroz az állam.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Évértékelő közgyűlést tartottak a honvéd nyugdíjasok

A 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban a tárca együttesen 1116 milliárd forinttal gazdálkodhat, ennyi áll rendelkezésre az uniós és hazai társfinanszírozással együtt a különböző fejlesztési projektekre – írja az MTI-re hivatkozva több média.

A 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus környezeti és energiahatékonysági fejlesztéseit megalapozó KEHOP többek között a víziközmű-fejlesztéseket, a vízgazdálkodást, az árvíz- és katasztrófavédelmet, a természetvédelmet, az épületek energiahatékonyságának és a megújuló energiák részarányának növelését támogatja.

A fejlesztési tárca első körben 58 milliárd forinttal támogatja a települési vízellátáshoz, szennyvízelvezetéshez és -tisztításhoz kapcsolódó projekteket, a második körben a vízgazdálkodáshoz, ár- és belvízvédelemhez kapcsolódó beruházásokat finanszírozó támogatási konstrukciók elindítását tervezi – mondta Szabó Zsolt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Influenza: a váci kórházban is él még a látogatási tilalom

Közölte, hogy a jövő év első felében meghirdetendő pályázatok főként a megújuló energiaforrások alkalmazásának növelését és az energiafelhasználás csökkentését segítik majd. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!