A vácrátóti botanikus kert is csatlakozik a tudomány ünnepéhez

vácrátóti botanikuskertA botanikus kert vezetője előadást tart a Corvinus Egyetemen, a Dunával kapcsolatos kutatásaikat pedig egy budapesti nyílt napon mutatják be a kert dolgozói – írja az MTI.

Kósa Géza dendrológus a Corvinus Egyetem Kertészeti dendrológia az élhető környezetért című konferenciáján ad elő november 18-án. Ezen kívül a botanikus kert munkatársai jelen lesznek a Merre tart Európa kék szalagja, a Duna? című rendezvényen is, amelyet szintén kedden, az MTA Ökológiai Kutatóközpont Duna-kutató Intézetében tartanak – olvasható a kert közleményében.

A folyóval kapcsolatos nyílt napon a botanikus kert standjánál interaktív játékokkal várják az érdeklődőket, akik emellett tájékozódhatnak Magyarország leggazdagabb növénygyűjteményéről, az intézmény által kínált tanulási lehetőségekről, önkéntes programokról, iskolai közösségi szolgálati programról és szakmai gyakorlatról is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A nyílt napon emellett a Duna-virágzás jelenségét, az inváziós fajok problémáját és a Duna-expedíció eredményeit mutatják be a szakemberek.

Megismerhetik a látogatók többek közt azt, az országban egyedülálló pásztázó elektronmikroszkópot, amellyel akár egymilliószoros nagyításban is lehet nanoméretű élőlényeket vizsgálni, valamint a Dunában élő őshonos és a gyorsan terjedő inváziós élőlénycsoportokról is lehet tájékozódni.

A helyszínen rendezett előadásokon ezen kívül betekintést nyújtanak a szakemberek a Duna- és a Tisza-kutatás történetébe, valamint az árterek által nyújtott „ökoszisztéma-szolgáltatásokba” is. ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments