Újraindították a hűtő- és fagyasztógépcsere-pályázatot

hűtőgép-700Ismét megkezdődik a jelentkezés az Otthon Melege Program három lakossági energiahatékonysági pályázatának kiírására, először a háztartási gépek jönnek.

A három energiahatékonysági pályázatra összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre. A fűtéskorszerűsítési pályázat keretösszege 1 milliárd forint, a háztartásigép-cserére 627 millió, a nyílászárócsere-pályázatra 1,1 milliárd forint van. Eredetileg mindhárom kiírásra október utolsó hetében – különböző időpontokban – lehetett volna jelentkezni.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) azonban október 28-án arról tájékoztatott, hogy az energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszere a túlterheltségéből adódó technikai okok miatt nem üzemel.

A tárca a végleges megoldás kidolgozásáig a pályázók türelmét kérte, és hangsúlyozta, hogy a hiba miatt senki nem eshet el a pályázati lehetőségtől. Felhívta a figyelmet arra is, hogy szükség esetén meghosszabbítja a jelentkezési határidőt, az addig beérkezett hűtőgépcsere- és fűtéskorszerűsítési pályázatokat pedig érvényesnek tekinti. Az NFM november 11-én közölte, hogy a pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémái elhárultak, módosult határidőkkel, november 14-étől megkezdődhet a jelentkezés.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A hűtő- és fagyasztógépek cseréjére november 14. és december 15. között, vagy a forrás kimerüléséig lehet pályázatot benyújtani, régiónkénti bontásban. Először a Nyugat-dunántúli régióból, azaz Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből pályázhatnak a nyugdíjasok és a nagycsaládosok, majd november 16-ától a többi magánszemély. Ezt követi meghatározott időpontokban a többi régió.

A kazáncsere pályázatai november 19. és 2015. január 31. között, vagy a forrás kimerüléséig adhatók be, szintén régiónként különböző időpontokban.

A homlokzati nyílászárócsere alprogramra november 26. és 2015. január 5. között, vagy a forrás kimerüléséig nyújthatók be a jelentkezések, ugyancsak régiós bontásban.

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, valamint a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján érhető el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments