Vác: 150 rendőr és TEK-es fogta el a tíz gyanúsítottat

rendőrök fognak el bűnzőtEmberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya K. Zsolt 38 éves váci lakos és további kilenc társa ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 38 éves férfi – kilenc társával – 2014. november 1-jén 14 óra körüli időben jelent meg Vác egyik utcájában azzal a céllal, hogy a testvére és a sértettek egyike között korábban kialakult konfliktus miatt revansot vegyenek – írja a police.hu.

A Káptalan utcán álló személyeket az autóval érkező gyanúsítottak úgy vették körbe, hogy azok ne tudjanak elmenekülni a helyszínről. A két csoport között szóváltás alakult ki, majd ezt követően K. Attila 32 éves váci lakos az egyik sértett alkarját egy vascsővel megütötte, majd a másik sértettet ugyanezzel az eszközzel fejbe vágta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Csomagtartó-nyitogató nőket láttak a parkolóban, jó lesz vigyázni!

A férfi ettől még állva maradt, ezért K. Zsolt egy baltával fejen ütötte. A földre került férfit a gyanúsítottak tovább bántalmazták, többen vascsővel ütötték a fejét. A szinte már mozgásképtelen férfi bántalmazásában K. Gyula 59 éves, K. Norbert 28 éves, K. Gyuláné 59 éves és H. Győző 33 éves váci lakosok vettek részt.

Másik két sértettet H. József 31 éves váci lakos lábon, illetve mellkason ütött egy vasdarabbal, majd ő is bekapcsolódott a földön fekvő sértett további bántalmazásába.

H. György 44 éves, K. Gergő 24 éves és K. Ferenc 43 éves váci lakosok is különböző eszközökkel felvértezve érkeztek a bűncselekmény elkövetésének helyszínére, melyekkel ők is megpróbálták többször megütni a sértetteket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Egy munkagéppel árkot ástak, közben átszakították a gázvezetéket

A tízfős csoport a bűncselekmény elkövetését követően a helyszínről autóval hajtott el.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint a bántalmazott személyek közül ketten könnyű sérülést szenvedtek, egy férfi súlyosan sérült meg, míg negyedik társuk életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

Az eljárás során a nyomozók helyszíni szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek és tanúkat hallgattak ki, melynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket. Mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a gyanúsítottak közül többen is fegyverrel rendelkeznek, ezért a nyomozók az elfogásra a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársait kérték fel.

150 rendőr 10 helyszínen jelent meg 2014. november 19-én 5 óra körüli időben és a bűncselekmény elkövetésével összefüggésben tíz személyt fogtak el és állítottak elő a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra. Közülük hét személyt emberölés bűntett kísérlet és garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették őket. Három társukat garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, ők az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Látogató csúcsot döntött a Tragor múzeum, pedig se külföldi, se Vigalom

A nyomozóhatóság kezdeményezte a bűnügyi őrizetben lévő gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését. (képünk illusztráció)

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
3 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
Kanyis Csabi
Kanyis Csabi
2015. 08. 25. 23:00

Azt hiszem, hogy félreértették én a cigányok ellen fordultam egy magyar barátom miatt, a Tanyéros Balázs oldalán voltam és engem is gyomron szúrtak! De azt már gondolom tudják, hogy elpusztíthatatlan vagyok!!! Kanyis Csabi

Bb.
Bb.
2015. 05. 12. 17:54

Mindent nem lehet meguszni. KANYISNAK. NEM?

K. Akárki
K. Akárki
2014. 11. 22. 14:21

Ez a sok K. kezdőbetűs családnév Kanyis takar?