A kutyáknak a legnagyobb álma szerető családban élni

Kutyák a Zöld MenedékbenVajon hogyan alakult az évek során a befogott kutyák és macskák esélye az évek alatt?

A mélypont 2009-ben volt, 1064 kutya került a váci menhelyre. A gazdasági válság nem csak az emberek, hanem házi kedvenceik sorsát is negatívan érintette. Sok család kényszerült lakáseladásra vagy külföldre az anyagi nehézségek megoldása miatt. Ilyen esetben a kutyáknak is költözni kellett, nem jó esetben a család elhagyására, esetleg menhelyre.


2014-ben 608 kutya érkezett a menhelyre, ezek közül 52 a chipnek köszönhetően csak néhány órát töltött távol otthonától. 2013. év óta kötelező a kutyák egyéni azonosítása, ami szenzációs előrelépés! Az elveszett kutya rövid időn belül hazakerülhet. Nem kell olyan traumát szenvednie, ami egy gyepmesteri telepen érheti. Vagy avval a kockázattal szembesülni, hogy talán soha nem leli meg családját.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Érdemes minden évben ellenőriztetni állatorvossal a chipet, hogy működik-e és a regisztráció pontos-e!

A gazdátlan macskák helyzete sem egyszerű. Tavaly óta a váci alapítvány ebben az irányban is erőteljes intézkedésekkel igyekszik az állatok gondját enyhíteni. Férőhelyeket alakított ki a cicáknak, ahol várhatnak a gazdák jelentkezésére. Az évi több száz kutya mellett, jelentős számú macska sorsa fordul jóra és kerülnek gondoskodó gazdákhoz.

A Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány önkéntesei és vezetői remélik, hogy a gazdátlan állatok számának csökkenése tovább folytatódik. Ha a chipezett kutyák aránya növekszik és a felesleges szaporulatot a kutyatartók ivartalanító műtétek növelésével megelőzik, akkor elmondhatjuk nagy lépéseket tettünk az állatszerető együttélés irányába. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments