Fecske mozdony, fecske kocsik járnak a szobi vonalon is

Fecske_mozdony-250A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. szolgáltatási színvonalának folyamatos emelése érdekében idén is folytatja a személyszállító járműpark korszerűsítését. A budapesti elővárosi közlekedésben résztvevő személykocsik 2012-ben megkezdett felújítása révén 2014 végére összesen 341 kocsi vált komfortosabbá, esztétikusabbá.

Ezek közül 150-nél új, fecske motívumokkal díszített belső teret alakított ki a vasúttársaság. Ebben az évben további 106 jármű kap hasonló megjelenést. A gyorsvonati, távolsági vonatok személykocsijai közül idén 25 régi jármű újul meg, és válik alkalmassá kerékpárszállításra is. Emellett az első fecske arculatú mozdony is forgalomba állt, amelyet újabbak követnek.

A MÁV-START a vasúti személykocsik megbízható működését rendszeres karbantartási és javítási munkálatok révén biztosítja. Ez azonban – a napi 2700 vonat kiállításából adódó fokozott járműkihasználtság és a személykocsik magas életkora miatt – a komfortos utazáshoz már nem elegendő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

fecske kocsi-700Ezért idén is folytatódik a járműfelújítási program, amelynek célja, hogy egyszerre jelentsen biztonságosabb és kellemesebb körülményeket az utasok számára. Az átalakítások az elavult, de még évekig használható kocsikat érintik az elővárosi, a távolsági és a regionális forgalomban.

Facebook - kövess minketA kocsik belső berendezése frissebb színvilágot képvisel, amelyhez illenek a díszítő madármotívumok, a fecskék. A komfortérzetet a kicserélt padlóburkolat, a kopásálló üléshuzat, a megjavított ablakkeretek és az ablakszigetelés, továbbá az antigraffiti réteggel kezelt falak is emelik. A kocsikban 79 ülőhely található, a járművek megengedett legnagyobb sebessége 120 km/h.

A járművek elsősorban a két szolnoki, a lajosmizsei és a szobi vonalon közlekednek. Az idén felújítandó 106 fecske jármű ugyancsak az elővárosi utasforgalmat szolgálja majd, de lehetőség van távolsági sebesvonati alkalmazásukra is. Megújulnak továbbá a gyorsvonati és távolsági vonatok személykocsijai is – idén 25 régi jármű kap új belső megjelenést, és válik alkalmassá kerékpárszállításra is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Ezzel egy időben több mint félszáz, V43-as villanymozdony kap – a fecskemotívum mellett – a korszerűbb kocsikhoz illeszkedő színvilágot és új fényezést is. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments