Figyeljünk a rászorulókra, a váci hajléktalan szálló nyitva van

váci hajléktalanszálló-250Az elmúlt napok erős lehűlése miatt közel telt házzal működik a váci nappali melegedő és hajléktalan szálló.

A Rákóczi téri intézmény vezetője, Czautné Járja Andrea az Elektro Szignál Televízió híradójának többek között elmondta: a váci önkormányzat által megteremtett feltételek adottak ahhoz, hogy biztosítsák a hozzájuk forduló rászorultak számára a megfelelő segítséget. Egy igénylőt sem hagynak az utcán.

A témát ismertetve a vac.hu azt írja: a naponta 9 órától 17 óráig működő nappali melegedőben zsíros kenyeret és teát biztosítanak ingyenesen az embereknek. Az este héttől másnap reggel nyolcig működő éjjeli menedékhely január elsejétől tiszta matracokkal, étellel és fürdési lehetőséggel fogadja a rászorulókat. A nőket és a férfiakat külön szobákba tudják elszállásolni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Olimpiai bajnok tartott vívásoktatást a Váci Piárban testnevelés óra keretében

Czautné Járja Andrea ezúton is kéri a váci polgárokat, hogy figyeljenek azokra, akik a kemény hidegben magányosan, hajlék nélkül maradnak. A legyengült szervezet különösen veszélyeztetett a téli időszakban, így fontos, hogy az érintettek tudjanak róla, hogy a Rákóczi téren megfelelő segítséget kaphatnak.

Az intézményvezető végül említést tett arról is, hogy a váci középiskolások számára a hajléktalanokat segítő figyelemfelhívó előadásokat tartanak majd. Ezek során a váci szálló szociális munkásai és a fedél nélküliek keresik fel az intézményeket annak érdekében, hogy a diákok közvetlenül is megismerjék az otthon nélküli emberek életét. (Váci Napló)

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments