A város két középiskolájában tartottak előadást a rendőrök

Diákok a tanácsadásonA Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának munkatársai február 11-én baleset-megelőzési témában tartottak előadást a váci Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégiumban valamint a Király Endre Ipari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban.

Az előadásokat az érintett iskolák bűnmegelőzési tanácsadói szervezték. A Váci Rendőrkapitányság illetékességi területén jelenleg 5 középfokú intézményben működik a bűnmegelőzési tanácsadás (Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium, Király Endre Ipari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, Selye János Humán Szakközépiskola, Váci Bartók Béla Zenei Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola). A tanácsadók nagy tapasztalattal rendelkező rendőrtisztek, akik az iskolában felmerülő problémák kapcsán segítik a diákokat és a szülőket egyaránt.

A hallgatóknak Nádházi Brigitta rendőr főhadnagy – a PMBB csoportvezetője – beszélt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2014-ben bekövetkezett személyi sérüléses közlekedési balesetekről, majd Dobrocsi Gábor – a PMBB munkatársa – tájékoztatást adott arról, hogy egy baleset bekövetkezésekor milyen erők hathatnak egy gépjárműre, illetve az abban utazókra. Ismertette a hallgatókkal azt is, hogy a közlekedés során mik azok az aprónak tűnő hibák, melyeknek végzetes következményei lehetnek, továbbá tájékoztatást adott azok elkerülési lehetőségiről.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szakmai napot tartottak a váci humán szféra munkatársai

Összefoglalásként néhány tippet adott a fiataloknak, amelyekkel megelőzhető az, hogy okozói vagy részesei legyenek egy személyi sérüléses közlekedési balesetnek. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments