A váci vasútvonalon indul a szigorú jegyellenőrzés

kalauzFokozott jegyellenőrzést tart a MÁV-START a budapesti elővárosi vonatokon. A kampányszerű ellenőrzés a Budapest–Vác–Szob vasútvonalon kezdődik. A szigorított ellenőrzés a későbbiekben valamennyi budapesti elővárosi vonalat érinteni fogja.

A kampánnyal nem a bliccelők büntetése a cél, a vasúttársaság inkább a jegyváltásra, illetve az elővételes és az online vásárlási lehetőségek használatára szeretné ösztönözni az utasokat. A csúcsforgalmi időszakokban több jegyvizsgáló jut a vonatokra.

A reggeli csúcsidőszakokban fokozott jegyellenőrzésekre kell számítani az elővárosi vasútvonalakon.

Az intézkedéssel a MÁV-START célja, hogy visszaszorítsa az érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazásokat, a kedvezmények jogosulatlan igénybevételét, illetve hangsúlyozza az előzetes jegyvásárlás fontosságát – olvasható a vasúttársaság friss közleményében.

A célellenőrzések alkalmával esetenként már a felszállás előtt, a peronon is kérhetik az utasoktól a jegyeket, bérleteket. Éppen ezért a MÁV-START minden, az ellenőrzés során érintett állomáson és megállóhelyen biztosítja a menetjegyek árusítását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A hatékony fellépés céljából a vonatokon szolgálatot teljesítő nagyobb jegyvizsgálói létszám lehetővé teszi, hogy az ellenőrzési időszakban a fedélzeti jegyváltást megtagadó utasokat minél előbb kiszűrjék és leszállítsák a vonatról. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

2 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments