Sződliget tűzijátékkal ünnepli nagyközséggé válását

SződligetSződliget az 1950-es önállóvá válásig Csörögi-major, Sződ rákos és Sződliget-telep részekkel, valamint Sződ községgel alkotott egy települést. 1949. december 19-én kelt az a BM-rendelet, mely elrendelte Sződliget község megalakítását, mégpedig szervezeti egység szerinti nagyközséggé. Ahogy teltek-múltak az évek, ma már felderíthetetlen módon, de valahogy visszarendeződött a nagyközségi cím községi címre.

– Sződliget az utóbbi években olyan dinamikus fejlődésnek indult, amelyre bátran mondhatom, hogy párját ritkítja a környéken. Ez a minden izében pozitív folyamat leginkább az összefogásnak és a tenni akarásnak köszönhető. Mi sződligetiek, mindannyian azt érezzük, hogy van még erő a településben, van még potenciálja a fejlesztéseknek – írja közleményében Juhász Béla, a település polgármestere.

Ezeknek a változásoknak az elismeréseként a sződligeti képviselőtestület a márciusi 4-én megtartott testületi ülésen egyhangú szavazással úgy döntött, hogy azonnali hatállyal Sződliget települést nagyközséggé nyilvánítja. Ezzel a határozattal településünk visszakapta azt a rangot, amelyet a már korábban említett 1949-es belügyminisztériumi rendelet megelőlegezett neki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

Jeles nap nem múlhat el ünneplés nélkül, ezért március 27-én, pénteken 19 órától a Duna-parton egy nagyszabású tűzijátékkal teszik mindenki számára emlékezetessé Sződliget Nagyközség újjászületését. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments