Csütörtöktől kétirányú lesz a forgalom a Telep utcában?

Mokánszky Zoltán és Manninger PéterVárhatóan csütörtökön reggeltől ismét kétirányú lesz a közlekedés a Telep utcában, ahonnan a nagy teherautókat kitiltják – jelentette be hétfő délután városházi sajtótájékoztatóján Mokánszky Zoltán alpolgármester és dr. Manninger Péter önkormányzati képviselő, bizottsági elnök. A végső szót a szerdai rendkívüli képviselőtestületi ülésen mondják ki a résztvevők, de a két politikus szerint meglesz a kellő támogatottsága az előterjesztésnek.

Mint ismeretes, a Naszály úti aluljáró átépítése és lezárása miatt a Telep utcát a Kosdi út irányában részben egyirányúsították. Ez azonban azt jelentette, hogy a Kosdi út felől a Viola utcáig be lehetett hajtani, ám aki nem ismerte a helyi viszonyokat, az csak úgy tudott visszafordulni, ha a szűk kis utcákban manőverezett. Olykor ezt a sofőrök nagy teherautókkal, meglehetősen balesetveszélyesen tették.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A héten és jövő héten pótolják a kötelező és ajánlott oltásokat Vácon

Emiatt Kiss Zsolt képviselő javasolta, hogy ne a Viola, hanem a sokkal szélesebb és jobban járható, ráadásul visszafordulásra sem kényszerítő Fekete utcáig tegyék lehetővé a kétirányú forgalmat, ám az illetékes bizottság elutasította a javaslatot, elsősorban a szakemberek véleményére alapozva. Időközben az érintett lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek és kérték a téma ismételt tárgyalását, amelyet a bizottság nem tartott időszerűnek, hiszen a Telep utcában kialakult helyzetet előtte már kétszer is megvitatták, meghallgatták a pro és kontra érveket, a szakembereket és ezek alapján hozták meg döntésüket.

A lakossági panaszokra válaszul most hétfőtől teljesen egyirányúsították a Telep utcát a Naszály úttól a Kosdi út felé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Elmaradt a kézfogás és a koccintás, de nem csökkent az esküvők száma Vácon

Most azonban váratlanul fordult a kocka, s a szerdai testületi ülésen ismét téma lesz az arra közlekedők helyzete. Dr. Manninger Péter és Mokánszky Zoltán a sajtótájékoztatón azt mondta: a szakmai vélemények ellenére úgy látják, nem indokolja semmi az egyirányúsítás fenntartását, ezért várhatóan csütörtök reggeltől ismét mindkét irányban szabadon közlekedhetnek a személyautók, illetve az autóbuszok – menetrendjüket a változás nem érinti – a Telep utcában. A nehéz teherautókat viszont kitiltják.


Mindez azonban csak akkor történhet meg, ha szerdán a délután négy órakor kezdődő rendkívüli testületi ülésen a többség igent mond az előterjesztésre. (Váci Napló)

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments