Hajómodellek világbajnoksága zajlik a hétvégén a bánki tavon

hajómodellek világbajnoksága Bánkon1-700Autóval nem egészen fél óra Vácról, s ha van időnk, csobbanhatunk is egyet a strandon, így hát jó programnak ígérkezik szombatra vagy vasárnapra egy kis bánki kiruccanás.

A közeli településen zajlik ugyanis az idén az élethű, irányított hajómodellek világbajnoksága, a nemzetközi szövetség történetében nem először. Az idehaza ennek a hobbinak hódoló húsz-harminc lelkes tag legnagyobb örömére.

A hétvégén lesznek a legizgalmasabb futamok. A hétfőtől zajló világbajnokságon addig edzéseket tartanak, előfutamokat indítanak. Szinte minden kategóriában lesznek magyar versenyzők is, lehet szurkolni a sikerüknek.

Központi Gyógyszertár Vác

hajómodellek világbajnoksága Bánkon2-7002011-ben rendeztek Magyarországon legelőször ilyen világbajnokságot, amelyet egyébként két évente hirdet meg a nemzetközi szövetség. Akkor is Bánk volt a helyszín és annyira jól érezték magukat a csapatok, hogy amikor szóba került a helyszín, egyöntetűen mindenki jelezte: Bánkra szívesen jönnek. Ez ugyanis egy kis tó viszonylag nagy vízfelülettel, amelyet a környező dombok jól védenek, így optimális feltételek között lehet versenyezni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Teljes cikkünket elolvashatják a Váci Napló július 10-i pénteki számában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments