Országos Csobbanás 15 helyszínen, köztük Sződligeten is

bigjump_panda_2A WWF kihívására válaszolva, jövő vasárnap 10 megye, összesen 15 településén szervezik meg az Európai folyók ünnepét, a Nagy Ugrást. A régiós országok közül nálunk lesz a legtöbb helyszín, így a természetes élővizekben gazdag Magyarország, július 12-ét egy igazi országos csobbanással ünnepli meg.

A nógrádi Patak, a tolnai Madocsa, a Balaton parti Zánka, a Vas megyei Hegyhátszentjakab, a Somogy megyei Lulla, a Fejér megyei Kisapostag és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóörös önmagukban képviselik megyéiket, míg Jász-Nagykun-Szolnokot Tiszafüred és Törökszentmiklós, Győr-Moson-Sopront Kisbajcs, Győrszemere és Rábapatona, Pest megyét pedig Sződliget, Szentedre és a WWF központi eseményének otthont adó Dunabogdány képviseli.

Központi Gyógyszertár Vác

„Tizennégy regisztrált helyszínnel, a Duna menti régió országai közül Magyarországon tartjuk a legtöbb eseményt az európai folyók ünnepén, ami egyben a Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum Napja is”- jelentette ki Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója. Hozzátette: „Az országos Nagy Ugrással arra szeretnénk ráirányítani a figyelmet, hogy a természetes élővizekkel való kiegyensúlyozott együttélés egykor Magyarországon meghatározó volt, és ma is lenne lehetőség a természetes folyóvizek és tavak helyreállítására. Természeti értékeink folytonos megújulását segítenünk kell ahhoz, hogy elérhetőek legyenek a felnövő generációk számára is. A csatlakozók nagy száma is megmutatja, hogy a magyar lakosság számára fontos, hogy élővizeink jó állapotba kerüljenek.”

Sződligeten szívesen várunk minden érdeklődőt július 12-én (vasárnap) 15 órakor a sződligeti Duna-parton az öbölnél egy igazi nagy csobbanásra – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében Juhász Béla, a település polgármestere. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments