Szőke Ákos továbbra is vezeti az EB és az OB pontversenyét

Szőke_TökölTököl adott otthont az Országos Gymkhana Bajnokság 3., valamint a Federal Gymkhana Kings Európa Bajnokság 2. fordulójának. A Cola Trans Gymkhana Feszten Szőke Ákos is rajthoz állt újjáélesztett BMW E30-asával. A váci pilóta magabiztosan menetelt a döntőig, ahol egy kisebb hiba miatt csak az ezüstérmes pozíciót szerezte meg. Szőke ennek ellenére, továbbra is vezeti az EB és az OB pontversenyét.

Szőke Ákos: A Cola Trans Gymkhana Feszt pénteken a szabadedzéssel kezdődött, majd szombaton az éles verseny szerepelt a programban. A szervezők most egy szuper jó pályát építettek, ami rendkívül technikás volt, de szerencsére könnyen meg tudtam tanulni. Ráadásul most rendes aszfalton, nem pedig betonon autóztunk, ami tapadás szempontjából is kedvező volt az autónak, és így számunkra is.

Központi Gyógyszertár Vác

A Rétságon megsérült BMW-t újjáélesztettük, ami olyannyira jól sikerült, hogy még fejlődni is tudtunk az új beállításoknak köszönhetően. A szombati teljesítményünk így egészen biztató volt: habár egy kisebb büntetést kaptunk, a kvalifikációt így is másodikként zártuk. Szépen lépdeltünk előre a TOP16-tól egészen a döntőig, ahol Horváth Ferenccel kellett megküzdenem a győzelemért. A végére azonban elfáradtam, és bakiztam egyet: nagyobb szöget zártam, mint amekkorát kellett volna, és a BMW első kerekével elértünk egy pályaelemet, és 6 bóját elsodortam. Hiába értem célba körülbelül 5 másodperccel gyorsabban, a hibázás miatt 12 másodperces büntetést kaptam. Néhány napig még emésztgetnem kell egy kicsit, hogy ekkorát hibáztam, de emberek vagyunk, előfordul az ilyen, Feri pedig most gyönyörű, hibátlan kört teljesített, teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

A hétvégi versenyen így végül a 2. pozícióban végeztem az EB és az OB Abszolút értékelésében, valamint az OB Pro kategóriájában 3. lettem. Összetettben így is vezetem még a nemzetközi és a hazai bajnoki állást is, ami hatalmas öröm számomra. Szeretném ez úton is megköszönni a csapatomnak, hogy most is tökéletes munkát végzett, és a szurkolóimnak, hogy ilyen sokan és ennyire lelkesen biztattak! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments