A csaló ócska telefont vagy száraztésztát küldött

rendőri intézkedés - MTI fotóA csalók nem pihennek, folyamatosan próbálkoznak – derül ki a rendőrségi statisztikákból. Néhány hónapja Vácott a gyerek vagy az unoka nevében telefonáló és gyors segítségként pénzt kérő telefonhívásokkal sikerült több embert is megtéveszteni, de rendszeresek az olyan próbálkozások, amelyek az interneten szedik áldozataikat.

Itt egy friss példa: a Gödöllői Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki internetes apróhirdetés útján 122 embert csapott be, amikor a megrendelt és kifizetett telefonok helyett klóntelefont vagy száraztésztát küldött.

Központi Gyógyszertár Vác

A turai férfi 2012 és 2014 közötti időben internetes apróhirdetéseket adott fel, amelyekben többek  között mobiltelefont, laptopot, X-Box-ot kínált eladásra. A hirdetésekben több e-mail címet és  telefonszámot is megjelölt, de soha sem használta a saját nevét: rokona, vagy nem létező személy  nevét adta meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A hirdetésre az ország számos pontjáról jelentkezők a megrendelt termék vételárát – 3.000-100.000 forintot – a vádlott által megadott bankszámlák egyikére utalták, vagy postai úton fizették ki. Ám sokan hiába várták a csomag megérkezését, megrendelésükre semmit sem kaptak. Azok, akik megkapták a küldeményt, amikor kibontották azzal szembesültek, hogy a vádlott a megrendelt mobiltelefon helyett telefon utánzatot vagy több esetben száraztésztát küldött.

A férfi a reklamáló megrendelők számára elérhetetlenné vált.

A Gödöllői Járási Ügyészség 122 rendbeli csalás bűntettével, illetve csalás vétségével vádolja a férfit, akivel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments