A fiúk, akik hittek magukban: Ács Kristóf és Bácskai Máté

Bácskai Máté, Mácsik Miklós edző, Ács Kristóf (2)-700A nemrég Rióban megrendezett evezős ifjúsági világbajnokságon több váci is indult. A férfi ifjúsági válogatott négypár evezős csapat tagjaként Kovács Kornél, férfi ifjúsági kétpárevezős egységben riportalanyaink, Ács Kristóf és Bácskai Máté, akik bronzérmesek lettek. Őket kérdeztük riói élményeikről.

– Mikor hittétek el, hogy kijuthattok Rióba?

Máté: – Reménykedtünk már az előző év tapasztalatai alapján, de biztosra csak az Eb után mentünk.

– Hogy sikerült az Eb maga?

Máté: – Ott is egy döntő volt a cél, de hát azért ki akartuk hozni belőle a legjobbat, így végül egy 4. helyezés sikerült.

Központi Gyógyszertár Vác

– Miután biztossá vált már, hogy kijuttok a VB-re utána, hogyan készültetek rá?

Kristóf: – Nekem először is az volt, hogy minden edzésen nem 80 meg 90 százalékon próbáljam meg csinálni az edzéseket, hanem 120 százalékon, és azért bennem volt minden edzésen, hogy csak Rióba készülünk és azért csak oda kéne tenni, mert ez tuti segítene. Bennem volt, hogy mindenből a maximumot próbáljam kihozni, minden versenyen meg edzésen is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

– Mennyire volt esély arra, hogy egyáltalán döntő legyen, egyáltalán dobogó legyen?

Kristóf: – Nekem a VB-n a legnagyobb álmom az az A-döntő volt. Ez az előfutam után már meg is pecsételődött bennem, hogy az A-döntő az bennünk van. Aztán jött a középfutam, ott egy kicsit nehezebb mezőnyt kaptunk, tehát ott, akikkel előfutamban 1 másodpercen belül voltunk öten, abból négyet megkaptunk a középfutamban és azért az egy eléggé csapatós középdöntőnek nézett ki, de azt is túlléptük és utána már ezzel a harmadik idővel bennem már megpecsételődött, hogy akár harmadikok is lehetünk.

A teljes cikket, amely még sok érdekes részletet tartalmaz a sikeres szereplésről, a Váci Napló augusztus 21-i pénteki számában olvashatják el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments