A Főgáz lesz a lakossági gázszolgáltató Vácott is

GázművekA Főgáz Zrt lesz a teljes lakosság földgázszolgáltatója Magyarországon 2016 végére – közölte a Főgázt szakmailag irányító ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. A hírt az MTI tette közzé.

A tájékoztatás szerint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) alkalmasnak találta a Főgáz ajánlatát a Tigáz Zrt mintegy 1,2 millió fogyasztójának ellátására. A fogyasztók 2016. október 1-jéig kerülnek át a Főgázhoz, amely így a jövő év végére már 3,3 millió földgázfogyasztó részére garantálja a biztonságos földgázellátást, ezzel a teljes magyar lakosság földgázszolgáltatójává válik – írják.

Központi Gyógyszertár Vác

A Főgáz veszi át a Tigáz ügyfelein kívül az E.ON Energiaszolgáltató Kft több mint 600 ezer ügyfelét legkésőbb 2016. január 1-jétől és a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt 750 ezernél is több fogyasztóját legkésőbb 2016. július 1-jétől – ismerteti az ENKSZ.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Elmaradt a kézfogás és a koccintás, de nem csökkent az esküvők száma Vácon

Horváth Péter, az ENKSZ elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: a Főgáz az országos egyetemes szolgáltatói engedély megszerzése óta eltelt négy hónapban sikeresen vett át sok tízezer fogyasztót. Ezzel párhuzamosan megkezdődött a nemzeti közműszolgáltatás villamosenergia-szolgáltatásának kialakítása, folynak a tárgyalások, hogy a jövő év elején a nemzeti közműszolgáltatás keretében már villamosenergia-szolgáltatást is igénybe vehessenek a fogyasztók – tette hozzá.

A tájékoztatás szerint a földgázellátásról szóló törvény értelmében, az átvétel időpontjában az átadó egyetemes szolgáltató és az átvétellel érintett felhasználók közötti egyetemes szolgáltatási szerződés megszűnik, egyúttal az érintett felhasználók és a Főgáz, mint átvevő egyetemes szolgáltató között határozatlan idejű egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre, földgáz egyetemes szolgáltatás biztosítására.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Jótanácsok a felelős állattartáshoz

A Főgáz megkapja az átvételben érintett ügyfelek átlagos fogyasztási adatait azért, hogy a jövőbeni számlázásuk megfelelő legyen. Az átvevő szolgáltató felhasználók személyes adatait a vonatkozó törvényi előírások szerint kezelheti – olvasható az ENKSZ közleményében. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments