Elítéltek építették a cellákat a Váci Fegyház és Börtönben

börtön rácsokkalHarminckét új fogvatartotti férőhelyet létesítettek a Váci Fegyház és Börtön területén évek óta üresen álló, korábban tiszthelyettes-képző iskolaként funkcionáló épület átalakításával. Az új körletrészen alacsony biztonsági fokozatú, dolgozó fogvatartottakat helyeznek majd el.

A beruházást Csóti András büntetésvégrehajtási altábornagy, országos parancsnok ünnepélyes keretek között adta át augusztus 31-én hétfőn.

Központi Gyógyszertár Vác

Az országos parancsnokság sajtóközleménye szerint a felújítás során 44 munkanapon át 23 fogvatartott, több mint 7000 munkaórában dolgozott. A részlegen található felszerelés döntő részét a belső ellátás keretében a fogvatartottakat foglalkoztató büntetés-végrehajtási gazdasági társaságok gyártották. A beruházás nem ért véget, az épület két további szintjének átalakításával a közeljövőben újabb férőhelyek létesülhetnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Meglepetés koncert szombaton Vácon, két helyszínen

Az új körletrész kialakítása mintegy 12 millió forintból, az Európa Tanács ajánlásának megfelelően, az Európai Börtönszabályok figyelembevételével történt. (Váci Napló – képünk illusztráció) ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments