Újabb strandok nyílhatnak – egyelőre csak a Kis-Dunában

gödi szabadstrandTöbb fürdőző érkezett a Dunakanyar strandjaira, és újabb szabadstrandok létesülhetnek a hamarosan záruló egységes vízminőség-ellenőrzési mintaprojektnek köszönhetően, amelyben hét Duna-menti település vett részt a Coca-Cola Magyarország támogatásával. A programhoz kapcsolódó „I love Duna” Instagram fotópályázat legjobb munkáiból digitális fotókiállítás nyílt a margitszigeti Holdudvarban. 

Szeptemberben zárul a Coca-Cola Magyarország által támogatott mintaprojekt a Dunakanyarban: a strandszezonban a szentendrei, dunabogdányi, kisoroszi, leányfalui, pócsmegyeri, szigetmonostori és tahitófalui strandok vízminőségét mérték és hozták nyilvánosságra.

Központi Gyógyszertár Vác

Az ÁNTSZ által havonta elvégzett vízminőség-ellenőrzések mindenütt azt mutatták, hogy a Duna vize az érintett szakaszokon kiváló, fürdőzésre alkalmas. A térségben jelenleg egyedül Dunabogdány rendelkezik kiépített szabadstranddal, ám a mérési eredmények nyomán újabb strandok létesülhetnek a Dunakanyarban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Szlovák nyelvtanfolyam: sikereikről számoltak be a tanulók

A mintaprojektet támogató „I love Duna” kampány közel 700 ezer embert ért el idén nyáron. A Dunakanyar strandjait bemutató és egy Duna témájú blognak is helyet adó I love Duna weboldal közel 20 ezer látogatót vonzott. Majd’ 1000 fotó érkezett az „I love Duna” Instagram fotópályázatra és százak vettek részt a WWF-fel közös Nagy Ugrás rendezvényen Dunabogdányban – írja a turizmusonline.hu. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
Lovas Györgyike
Lovas Györgyike
2015. 08. 30. 17:49

Nagyon örülne sok Kismarosi, ha dunapartja legalább olyan lenne mint Verőcén a szabadstrand. Véleményem szerint még sokkal szebb is lehetne! Csak hát….
Valaki pedig nem is olyan régen azt hangoztatta, hogy “szeretem a szépet” Azt hiszem mi is szeretnénk!!!!