Vasárnap látogass el Vácrátótra a földi javak vásárára

vácrátóti botanikuskertOktóber 4-én, vasárnap kerül sor a hagyományos őszi Földi javak asztalunkon elnevezésű családi napra és vásárra az MTA Nemzeti Botanikus Kertjében Vácrátóton. A nyitás 10 órakor lesz és egészen 17 óráig várják a látogatókat (a botanikus kert nyitva tartása: 8:00-18:00).

A kastély körül árusok kínálják portékáikat: őszi termények, növények, vetőmagok, sajtok, lekvárok, mangalica termékek, és sok minden más. Díjmentes kerti sétáinkon,  szakvezetők segítségével, a résztvevők megismerhetik a kert növény- és madárvilágát. A rendszertani gyűjteményben 80 különböző kopasz őszirózsa kezdi virágzását.

Központi Gyógyszertár Vác

A 150 éves vérbükk alatt a gyerekeket meseprogram, növényes alkotóműhely, korongozás, madaras vetélkedők várják. A kastély mögötti nagy tölgyfa alatt pedig a szabadtéri büfé kínál kemencés lángost,
furmintos lepényt, kürtős kalácsot és kávé különlegességeket. A madarász programokat a Magyar Madártani Egyesület Börzsönyi csoportja szervezi, a Nemzetközi Madármegfigyelő Napok keretében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Eső esetén a program elmarad. Részletes program, plakát és fotók a botanikus kert honlapján érhetők el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments