Hogy zavartalan legyen a megemlékezés

gyertyaA rendőrség a polgárőrséggel közösen ez évben is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet napjaira, azonban az áldozattá válás megelőzése érdekében kérik a lakosság fokozott odafigyelését, hogy a megemlékezést ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés!

Az alábbiakban összeszedték, hogy mire érdemes figyelni, hogy zavartalan legyen az emlékezés.

Központi Gyógyszertár Vác

  • Tömegközlekedési eszközökön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyeljen környezetére, kézi-, illetve válltáskáját szorítsa testéhez és azt mindig maga előtt tartsa.
  • Az értékeit ruházatában, táskája belső zsebeiben, lehetőség szerint szorosan testközelben tartsa, vagy akár több helyen tárolja, és kerülje el, hogy őrizetlen maradjon!
  • Bankkártyája mellé ne helyezze a PIN kódját, lakáskulcsához lakcímét tartalmazó feliratot, mivel ezen adatok birtokában az elkövető további kárt okozhat!
  • Soha ne hagyja őrizetlenül táskáját miközben a sírt rendezi! Alkalom szüli a tolvajt!
  • Tegyen feljelentést, ha meglopták, akkor is, ha az elkövetőről adattal nem rendelkezik! Amennyiben időben észleli a lopást, kérje a közelben álló személyek vagy a járművezető segítségét! Ne szálljon szembe a tolvajjal, mivel az elkövető agresszíven is felléphet!
  • Ne hagyjon értékeket a gépjármű utasterében! Az üléseken hátrahagyott tárgy felkelti a tolvaj figyelmét. Az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot, vagy feltörni a zárat. A személygépkocsi nem biztonságos tárolóeszköz!
  • A járműben meglévő mechanikai vagy elektronikus védelmi eszközt használja a parkolás során! A jármű ajtaját, valamint ablakait mindig zárja le, miután távozott! Az indítókulcsot, a gépkocsi iratait tartsa magánál, biztonságos helyen, ne tudjanak illetéktelenek hozzáférni!
  • Lehetőség szerint kijelölt parkolóban álljon le, vagy jól megvilágított, forgalmas helyen!
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Bűncselekmény esetén hívható telefonszámok: 107, 112

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments